– Jeg skal prøve å få så mange minutter som jeg kan denne sesongen

Ben Doak er del av Liverpools førstelagstropp denne sesongen.

Ben Doak imponerte de gangene han fikk sjansen forrige sesong, og ble ikke sendt på utlån i sommer. Han takket nei til U21-spill med Skottland i juni for å gjøre seg klar til å imponere stort i pre-season, og det gjorde han.

17-åringen kom inn og erstattet Mohamed Salah de siste 13 minuttene av sesongpremieren på Stamford Bridge, og har vært på benken i de tre neste ligakampene.

– Jeg kom godt i gang i pre-season, og har fortsatt å trene med Liverpools førstelag. Jeg spiller sammen med noen av de beste spillerne i verden i klubben min, sier hovedpersonen selv til The Times, i et av de første intervjuene han har gjort med en stor avis

De neste ukene skal Liverpool spille Europa League og ligacup, og da kan fort se den unge skotten fra start. Målet hans denne sesongen er enkelt – det er mest mulig spilletid.

– Målet mitt er å få så mange minutter som jeg kan. Det er som en drøm for meg for å være ærlig. Det er slike ting du fantaserer om når du er barn. Jeg pleide å se disse spillerne da jeg var 12-13 år, og så dem vinne Champions League. Nå trener jeg og spiller sammen med dem. Jeg prøver bare å komme meg opp på deres nivå, sier han.

Siden Doak ikke har vært Liverpool-spiller lenger enn siden mars 2022, måtte han registreres som seniorspiller i Europa League til tross for sin unge alder. Det betydde at Adrian måtte «ofres», og ikke kan spille europacup denne sesongen.

Snakk om det skotske A-landslaget

Skottland har hatt en eventyrlig EM-kvalifisering så langt, og har vunnet fem av fem kamper. Det har vært dårlig nytt for de mange som ønsker å se Norge i et mesterskap igjen, og mye skal gå galt dersom skottene ikke har sin plass i EM i Tyskland neste sommer.

Doak debuterte for Celtic som 15-åring, og nå har han spilt seks kamper for Liverpools førstelag. I Skottland snakkes det om at han må få sjansen på A-landslaget, og da Elliot Anderson fra Newcastle måtte trekke seg fra troppen i forrige uke ble det et enda hetere tema.

– Selvsagt ville jeg elske å spille for Skottland. Det er noe jeg drømmer om. Men managerne vil vite om og når jeg er klar for det, og jeg kan bare forholde meg til det han bestemmer, sier han.

Se høydepunktene fra Doaks kamp mot Spania U21:


Han ble værende med U21-landslaget, men innsatsen hans mot Spania U21 senket nok ikke forventningene om hva han kan få til på seniornivå når sjansen. Skottland tapte 1-0, men Doak fikk virkelig vist seg frem i det som var hans fjerde U21-landskamp.

– Jeg bare nøt kampen, og det var en god atmosfære med bra med folk. Det var ikke noe som gikk inn på meg, og jeg konsentrerte meg bare om å gjøre mitt beste for resten av guttene. Jeg gikk ut der og prøvde å nyte det, sier han.

– Jeg trodde egentlig ikke at jeg kom til å få ballen så mye, for Spania er kjent for å ha mye ball. Så jeg prøvde mitt beste på å plage dem, og hver gang jeg fikk ballen prøvde jeg å gjøre de tingene jeg vet at jeg er god på. Resten av tiden prøvde jeg å jobbe så hardt som jeg kunne for laget. Du får ikke en tøffere kamp enn Spania på bortebane. Vi presset dem helt til slutt, og det er en kamp vi kan ta med oss mye fra. Det kommer nok av andre kvalifiseringskamper, og tid til at vi kan ta neste steg og kvalifisere oss for EM. Det er mye positivt, men det var bare det ene øyeblikket der konsentrasjonen glapp som kostet oss til slutt, så vi må sikte enda høyere. Vi gjorde det bra, men det gikk ikke vår vei til slutten, sier han.

Doak var veldig god – og U21-sjef Scot Gemmill sa dette etter kampen: «Det var en eksepsjonell prestasjon av Ben Doak, og jeg må legge til at det er mer i vente fra ham. Han er ikke helt kampklar for øyeblikket fordi han har fått begrenset med spilletid i en så god klubb. Bare se for deg en Ben Doak som er i toppform!».

Hovedpersonen selv fyller ikke 18 før i november.

– Jeg er fortsatt en av de yngre spillerne i troppen. Folk snakker mye om alderen min, men jeg husker hele tiden på at jeg bare er 17 år gammel.

Liverpool betalte kun utdanningskompensasjon på 600 000 pund da de hentet Doak fra Celtic i fjor.

Evighetsmaskinen kan bekle flere roller

Evighetsmaskinen kan bekle flere roller

Dominik Szoboszlai har gjennom sesongstarten og landslagspausen vist at han er i stand til å bekle flere roller.

Innsikt 12.sep 18:47
– Det var et kjempeproblem, nå er det et hyggelig problem

– Det var et kjempeproblem, nå er det et hyggelig problem

I den nyeste episoden av «Liverpool.no: Pausepraten» snakker vi om Liverpools problem – et luksusproblem.

Podcast 13.sep 15:28