Torsdagens motstander har funnet formen

LASK Linz kommer i likhet med Liverpool til Europa League-åpningen i god form, men det er ingen tvil om hvem som er favoritter i Østerrike.

LASK Linz endte på tredjeplass i den østerrikske Bundesliga forrige sesong, bak suverene Red Bull Salzburg og Sturm Graz, og syv serierunder ut i 2023/24-sesongen har de plassert seg nøyaktig samme sted, bak de samme to klubbene.

I likhet med Liverpool er de nummer tre i sin liga etter en god åpning, og LASK har funnet formen de siste ukene etter en noe vaklede start. I alle turneringer er de nå ubeseiret de siste syv kampene, og de står med tre strake triumfer i Bundesliga. 

Men den gode formen til tross: Det er ingen tvil om hvem som er favoritter til å vinne torsdagens oppgjør i Europa League gruppe E. Liverpool må finne seg i å ha det stempelet - de røde er mange steder favorittene til å vinne hele turneringen. Det er ikke LASK, som har mange deltakelser i Europa, men aldri har tatt seg forbi åttendedelsfinalen på dette nivået. 

LASK i 2023/24

OFB Cup
Rothis - LASK 0-6

Bundesliga
LASK - Rapid Wien 1-1
Sturm Graz - LASK 2-0
LASK - BW Linz 2-0
Tirol - LASK 1-1
LASK - Austria Wien 2-0
LASK - Austria Lustenau 2-0
Klagenfurt - LASK 1-3

Europa League-kvalifisering
LASK - Zrinjski 2-1
Zrinjski - LASK 1-1

Lagoppstilling forrige kamp (Klagenfurt - LASK 1-3)
Tobias Lawal - George Bello, Philipp Ziereis, Andres Andrade, Felix Luckeneder - Robert Zulj, Branko Jovicic, Sascha Horvath - Marin Ljubicic, Elias Havel, Florian Flecker.

Ofte vært med i Europa

På 60-, 70- og spesielt 80-tallet var LASK jevnlig med i UEFA-cupen, som nå heter Europa League, men de klarte aldri å ta seg forbi den andre runden. Den beste prestasjonen i Europa var semifinalen i Intertoto-cupen i 1996. 

Etter år 2000 opplevde LASK en tørkeperiode når det gjelder spill i Europa, og det var først i 2019 de var tilbake da de kvalifiserte seg til Europa League. Her gjorde de også sakene sine bra, og tok seg til åttendedelsfinalen. Der sa det imidlertid stopp da de tapte hele 7-1 sammenlagt mot Manchester United. 

Den påfølgende sesongen ble det exit i gruppespillet i kamp mot blant annet Tottenham, før de måtte ta til takke med Europa Conference League i 2021/22. Da røk de ut i første hinder etter gruppespillet. 

Forrige sesong stod LASK uten spill i Europa, men tredjeplassen i Bundesliga gjorde at de nå er tilbake, og første hinder på veien blir mot de røde fra Merseyside, som har vunnet turneringen tre ganger i løpet av historien. Kun Sevilla har flere, med sine syv. 

LASK - Liverpool spilles torsdag klokken 18.45 og vises på Viaplay og V Sport 1. Union Saint-Gilloise og Toulouse møtes i den andre kampen i gruppe E. 

Gruvenes påvirkning på fotballen

Gruvenes påvirkning på fotballen

Flere i fotballen stammer fra gruvene i Storbritannia, blant annet Liverpools største mann. Hør hvordan oppveksten i Glenbuck påvirket Bill Shankly i første episode av podcasten «Historien om Bill Shankly».

Podcast 18.sep 13:52
Klopps offensive midtbanegrep bidro til at kampen ble snudd

Klopps offensive midtbanegrep bidro til at kampen ble snudd

Jürgen Klopp satset offensivt da Alexis Mac Allister ble byttet ut i pausen.

Nyheter 18.sep 10:37