Ungguttene som kan få muligheten om en uke

Europa League-eventyret starter i Østerrike neste uke.

Liverpool er utenfor det gjeveste selskap i Europa denne sesongen, men alt trenger ikke være mørkt selv om klubben må konkurrere på nest øverste nivå, Europa League. Turneringen gir nemlig blant annet muligheten til at flere unge spillere, som vanligvis må ta til takke med reservelagsfotball, får vise seg frem. 

De røde er soleklare favoritter til å vinne sin gruppe i kamp mot LASK Linz, Toulouse og Union Saint-Gilloise. I dag er det nøyaktig en uke til den første kampen i gruppespillet, borte mot østerrikske LASK, som ende på tredjeplass i hjemlig liga forrige sesong. 

Det er ventet at Jürgen Klopp kommer til å rotere på laget til kampene i Europa League denne sesongen, og bildene fra treningsfeltet på AXA Training Centre en uke før kamp kan gi oss et hint om hvem av ungguttene som er aktuelle til å få minutter i Østerrike. 

Spennende spillere

De som fulgte treningskampene til Liverpool i sommer ble ganske godt kjent med noen av ungguttene som var med på torsdagens trening. Midtstopper Jarell Quansah er den som har fått den synligste rollen for førstelaget så langt, da han kom inn som innbytter i bortekampen mot Newcastle. Han kan være aktuell for en startplass mot LASK Linz - kanskje ved siden av Virgil van Dijk, som er suspendert mot Wolves?

James McConnell og Bobby Clark har også blitt faste innslag på førstelagstreningene. Begge to leverte en spennende pre-season, og førstnevnte var også i troppen i serieåpningen mot Chelsea. Bredden på Liverpools midtbane har blitt solid, men duoen håper nok i det minste på noen minutter i Europa League eller ligacupen i løpet av høsten. 

En annen spiller som var å se på torsdagens trening, var Calum Scanlon. 18-åringen, som har venstreback som sin foretrukne posisjon, var involvert i fire av fem kamper i sesongoppkjøringen, og var i likhet med Clark på oppdrag for England U19 i landslagspausen. 

FÅR HAN SJANSEN? Calum Scanlon var med i pre-season og håper nok å få minutter for førstelaget i løpet av høsten.

FÅR HAN SJANSEN? Calum Scanlon var med i pre-season og håper nok å få minutter for førstelaget i løpet av høsten.

Unggutten som ligger an til å få flest minutter er selvsagt Ben Doak, som nå regnes for å være et fast innslag i førstelagstroppen til de røde, og det er bare å glede seg til å se hva han finner på når han får muligheten gjennom høsten. 

Liverpool har kamp i de tre neste midtukene, før en ny landslagspause i oktober. Første motstander er LASK Linz borte. Deretter venter Leicester på Anfield i ligacupen, før Union Saint-Gilloise kommer på besøk uken etter. 

Tøff kamp om plassen på midtbanen - Klopp har fått «problemet» han ønsket seg

Tøff kamp om plassen på midtbanen - Klopp har fått «problemet» han ønsket seg

Liverpools midtbane ser sterkere ut enn på lenge, og Jürgen Klopp har mange formsterke spillere å velge blant mot Wolves og i kampene som følger.

Innsikt 14.sep 19:07
Se de første bildene av Gravenberch i aksjon på treningsfeltet

Treningsbilder: Se de første bildene av Gravenberch i aksjon på treningsfeltet

Nysigneringen kan få sin debut til helgen.

Nyheter 14.sep 17:41