– Visste at jeg måtte finne en klubb der jeg kan spille regelmessig

Nat Phillips gleder seg til Champions League-fotball foran lidenskapelige Celtic-supportere.

Nat Phillips har lenge blitt linket bort fra Liverpool, men overgangen på permanent basis til en annen klubb har foreløpig ikke skjedd. I sommer så det etter hvert ut til at han måtte ta fatt på nok en sesong på Merseyside med lite spilletid i sikte, men mot slutten av vinduet åpnet en spennende mulighet seg. 

Mange skader på en gang førte til en akutt stopperkrise hos den skotske seriemesteren Celtic, og da de tok kontakt med ønske om et lån av Phillips var verken Liverpool eller spilleren selv vonde å be. 

– Jeg visste ikke om interessen fra Celtic før et par dager før overgangen faktisk ble gjennomført, sier midtstopperen på en pressekonferanse klubben har lagt ut onsdag. 

26-åringen lånes i utgangspunktet ut for første halvdel av sesongen. I januar vil de ulike partene gjøre en vurdering for så å finne ut hvor veien videre går. At Liverpool ønsker å få inn noen millioner på et salg av «Boltons Baresi» er ingen hemmelighet, men kanskje kan avtalen som nå er i havn være gunstig for alle parter. 

Celtic får løst stopperkrisen med en solid spiller, Phillips får vise seg frem på høyeste nivå, og Liverpool kan kanskje glede seg over at stopperen øker sin verdi dersom prestasjonene er gode. 

Gleder seg til Champions League

Det begynner å bli en stund siden vårsesongen 2021, da Phillips ble en av de store heltene i Liverpools heroiske sluttspurt som til slutt sørget for en tredjeplass. Siden den gang er det kun våren 2022 Phillips har fått spille fast fotball - da på utlån i Bournemouth. 

Noen få opptredener for Jürgen Klopps lag har det blitt, men stort sett har han vært nødt til å være tålmodig på treningsfeltet. 

– Jeg har gått gjennom en periode uten mye spilletid, og i sommer visste jeg at jeg måtte finne en klubb der jeg kan spille regelmessig. Det kan jeg få muligheten til hos Celtic, på høyt nivå foran et fullsatt stadion med lidenskapelige supportere. Det er en klubb med høye forventninger og store mål, og det passer meg bra som spiller. 

Phillips gjorde seg berømt da han vendte bort Zlatan Ibrahimovic i Champions League med en iskald manøver for to år siden, og nå får han prøve seg i Europas gjeveste turnering igjen. Celtic skal møte Feyenoord, Atletico Madrid og Lazio i gruppen.

– Jeg har elsket hvert øyeblikk i Champions League så langt. Man får konkurrere mot de beste i Europa, sier Phillips. 

– Champions League-kveldene i Liverpool er fantastiske, og jeg har hørt at det er noe av det samme her i Celtic, sier han.

Celtic har etter seieren over byrival Rangers i forrige serierunde inntatt tabelltopp i Premiership. Lørdag kan Phillips få sin debut for klubben, når Dundee FC kommer på besøk. Neste uke venter en tøffere oppgave, borte mot Feyenoord i Champions League.

Forhørte seg med Robertson og van Dijk før overgangen til Celtic

Phillips lånes til Celtic det neste halvåretForhørte seg med Robertson og van Dijk før overgangen til Celtic

Stopperen skal i motsetning til resten av Liverpool-spillerne delta i Champions League den kommende sesongen.

Nyheter 31.aug 17:32
Endo kjente én i Liverpool-troppen før han ble rød

Endo kjente én i Liverpool-troppen før han ble rød

Wataru Endo ble Liverpool-spiller forrige fredag.

Nyheter 23.aug 21:00