Hedret sin venn på The Kop

Under «You’ll Never Walk Alone» før kampen mot West Brom, hedret Sander Henriksen Fosse sin kompis og Liverpool-fan Lasse Thuen Nilsen (16) som omkom i en motorsykkel-ulykke denne måneden.

24. okt 2016 kl 13.37 Ragnhild Lund Ansnes

Lasse og Sander gikk flere år på skole sammen, spilte fotball sammen siden sjette klasse, delte interessen for motorsykler og var skjønt enige om at Liverpool Football Club var det beste laget. Bare dager før den fatale ulykken, hadde Lasse Thuen Nilsen, som ble beskrevet som en lovende fotballspiller, debutert på Tertnes sitt A-lag.

Mandagskveld 10. oktober kom ikke Lasse hjem fra trening. Utpå natta ble han funnet omkommet i ei skråning nedenfor en smal vei, etter å mest sannsynlig ha truffet på noe i veibanen som førte til at 16-åringen kjørte utfor og traff et tre.

De neste dagene samler familie og venner seg i sjokk hjemme hos Lasses foreldre og to eldre brødre.

– Han var en som betydde mye for mange. Det var ingen som kunne si et eneste vondt ord om den gutten.Trond Fosse

– Han var en som betydde mye for mange. Det var ingen som kunne si et eneste vondt ord om den gutten. Og de fine ordene som ble sagt i minnetalene, det store oppmøtet i begravelsen og all støtten folk har gitt familien etter ulykken, sier mye om ham, forteller Trond Fosse som står under Shankly-gaten i ettermiddagssola sammen med sin sønn, Sander Henriksen Fosse, som fortsetter:

– Lasse var utrolig glad hele tiden og hadde alltid en frekk og morsom kommentar på lur. Også var han utrolig glad i is. Sander smiler. – Is og nugatti. Dessuten var han veldig god til å spille fotball. Han kunne spille overalt på banen. Jeg har kjent ham i mange år, så de siste dagene har vært utrolig tunge.

Godt likt:
Godt likt:  Lasse Thuen Nilsen beskrives som en snill og god gutt, Liverpoolfan og et fotballtalent. Foto: Reed Foto/Tertnes Videregående skole.

Sander og pappa Trond pakker opp det store banneret som de har med seg, og strekker det ut i sin fulle lengde, for å vise det fram. På banneret er det bilde av Lasse Thuen Nilsen, hans navn, dødsdato og teksten «You’ll never Walk alone.»

You'll Never Walk Alone:
You'll Never Walk Alone:  Lasse Thuen Nilsen ble bare 16 år.

Planen er å forsøke å få holdt det opp under «You’ll never Walk alone» før avspark. For Sander hadde så lyst å gjøre noe for sin avdøde kamerat.

– Turen var bestilt for lenge siden. Da vi fikk summet oss, så spurte Sander om vi ikke kunne gjøre noe ekstra i forbindelse med ulykken og Lasse, siden han tross alt var Liverpool-supporter. Vi tok noen telefoner, fikk laget dette flotte banneret, snakket med både Tore Hansen i supporterklubben og TV 2 og fikk mange gode råd og tips. Så stor takk til dem. Så nå er vi her, og håper vi klarer å få fullført dette. Vi har fått veldig gode plasser på The Kop, blokk 205 i trappa midt bak mål, så vi håper at vi blir synlig slik at budskapet vårt blir fanget opp.

Det er nemlig ikke bare enkelt å få med seg slike bannere eller store flagg inn på kamp. Derfor var far og sønn spente på om det ville la seg gjøre. Men om det skulle gå i orden, tror Sander det skal bli godt å få gjort dette.

­­– Dette er vår enkle, lille måte å hedre Lasse og vise familien at vi også tenker på ham og ikke minst dem som sitter igjen hjemme, legger pappa Trond til.

Lasses familie ble på forhånd spurt om dette var greit, og de ga sin fulle velsignelse.

– Vi var også hjemme hos dem og viste fram banneret. Det var faktisk rett etter begravelsen mens det var masse mennesker der. Og familien syntes det var veldig fint av oss å gjøre dette. Det setter vi pris på, for hadde ikke de villet at vi gjorde dette, så hadde vi selvsagt ikke gjort det i respekt til dem.

Far og sønn:
Far og sønn:   Trond Fosse og Sander Henriksen Fosse utenfor Anfield før kampen mot West Bromwich Albion.

De gikk inn tidlig for å forberede seg, og fikk inn banneret forbi vaktene og gjennom telleapparatet. Fem minutter før avspark, fikk de hjelp av medsupportere på The Kop til å holde opp hyllesten. Det gjorde godt for både far og sønn, forteller Trond Fosse:

– Vi fikk holdt opp banneret på rett tidspunkt under «You’ll never walk alone» og det var så sterkt. Et ordentlig gåsehud-øyeblikk. Vi fikk gjort det vi ønsket. Slik fikk vi gitt Lasse en ekstra hyllest og hedret ham som den Liverpool-supporteren og fantastiske gutten han var.

Slik fikk vi gitt Lasse en ekstra hyllest og hedret ham som den Liverpool-supporteren og fantastiske gutten han var.Trond Fosse

Supporterklubben sender vår dypeste medfølelse til Lasse Thuen Nilsen sin familie og venner.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]