Venter på informasjon om konkurssøknaden til Thomas Cook

Vings eier Thomas Cook Group har søkt om konkurs. Vi håper å få mer informasjon i løpet av dagen om hvordan det eventuelt vil påvirke fotballreisene fra Norge.

Vings eier Thomas Cook Group søkte konkurs tidlig mandag morgen.

Ving er også supporterklubbens samarbeidspartner på fotballreiser til Liverpool. Vi håper at vi i løpet av dagen får mer informasjon om dette vil påvirke våre reisende på noe vis, og vi oppdaterer dere så fort vi vet noe mer om dette på Liverpool.no.

Det vi foreløpig kan si er at folk uansett er sikret pengene de har lagt ut for reise via reisegarantifondet i tilfellet reisen ikke kan gjennomføres.

Liverpoolfc.com la også mandag formiddag ut en melding der de opplyser at Thoms Cook selger 360 hospitality-pakker til hver hjemmekamp på Anfield.

Klubben skriver videre at de nå ser på hvordan en konkurs vil påvirke de supporterne som har kjøpt pakker fra Thomas Cook, og at de vil informere når de har alt på det rene.

– Ingen automatikk at datterselskapet går konkurs

– Det er ingen automatikk i at datterselskapene går konkurs selv om morselskapet gjør det. Vi må gjøre en egen vurdering på situasjonen i Norden, og der er det vi jobber med nå, sier informasjonssjef Siri Røhr-Staff ifølge DN.no.

– Akkurat nå arbeider vi med å innhente all den informasjon vi kan. Samtidig er vår viktigste prioritert å hjelpe alle kundene våre, og først og fremst de som skal hjem i dag, sier Røhr-Staff.

Selskapet innkalte opprinnelig inn til en pressekonferanse klokken 12, men denne har blitt utsatt.

«Da flyselskapet som flyr flertallet av Vinggruppens gjester i Norden eies av Thomas Cook Group, vil reisende på mandag bli berørt av kansellerte flyreiser som et resultat av konkursen», heter det i en pressemelding på Ving.no.

– Vi beklager virkelig situasjonen som har oppstått og ulempen det gir kundene våre. Vi har vært nødt til å avvente helt til siste sekund for å se om det var en mulighet å få flyene våre i luften, men har måttet innse at dette nå ikke er mulig. Vi må derfor avbryte alle flyvninger på mandag, sier Magnus Wikner, administrerende direktør i Vinggruppen i Norden på Vings nettsider.

– Har ikke alle svarene ennå

«Selskapets fokus akkurat nå er å ta vare på kundene, og vi regner med å ha mer informasjon i løpet av dagen, men har foreløpig ikke alle svarene på hvordan Thomas Cook Groups konkurs vil påvirke oss. I løpet av dagen vil vi informere kundene våre så snart vi har ny informasjon», står det videre.

«Thomas Cook Groups innlevering av konkurs er et resultat av at den planlagte rekapitaliseringen mislyktes. Dette betyr at Vinggruppens flyselskap, Thomas Cook Airlines Scandinavia, er forhindret fra å fly. Ledelsen i flyselskapet i Norden har derfor besluttet å avbryte alle flyreiser mandag. Samtidig evalueres all annen flytrafikk, og som et resultat av TC Groups konkurs har Vinggruppens ledelse så langt besluttet å avbryte alle flyreiser fra Norden.»