1% av Norge samlet i supporterklubben

Rekordene står for fall også utenfor banen med Liverpool FC denne sesongen. Vi har nå passert 54.000 medlemmer, og har altså nå mer enn utrolige én prosent befolkningen som medlemmer.

26. jan 2020 kl 13.50Tore Hansenkopl4

Historisk sett er grunnfjellet til Liverpool FC i Norge knallsterkt. Vi har lenge vært den største supporterklubben her hjemme og det har lenge vært klart at vi kom til å passere én prosent av Norges befolkning som medlemmer av den offisielle supporterklubben i Norge.

60.000-tallet i løpet av året?

Formann Pål Chr Møller er stolt og ydmyk ovenfor den store interessen for Liverpool i Norge:
– 54.000 medlemmer, sier han ettertenksomt, det er flere medlemmer enn det er i Arbeiderpartiet, som er Norges største parti, og det er mer enn 40% av alle medlemmer i de til sammen 58 klubbene tilknyttet Supporterunionen for britisk fotball. Vi kunne fylt opp mer enn hele Anfield!

Han peker på mange årsaker til økningen. Vi har bygd ut produktene våre, holder fortsatt veldig lave priser og satset enda mer på innhold og redaksjonell utvikling. Likevel er det naturligvis fotballen, Jürgen Klopp og profilene på Anfield som drar mye lasset når vi øyner en historisk Premier League-triumf i det fjerne.

– 60.000 medlemmer i løpet av året er absolutt innenfor rekkevidde, men viktigst er det naturligvis å fortsatt levere bra ut til medlemmene våre – og fortsette våre mangeårige støtte til supporterklubbens hjertesaker.

Han legger til med et lite glis:

– Siden vår store rival fikk norsk manager, har Liverpools supporterklubb fått nesten 10.000 nye medlemmer. Snakk om Solskjær-effekt!

1,02% av Norge er medlemmer

Ved utgangen av tredje kvartal 2019 bor det 5 356 800 personer i Norge. Det betyr at 1,02% av dem er medlemmer hos oss. Per dags dato har vi 54.417 betalende medlemmer. 53933 av dem bor på norsk adresse. Litt over 12% (6674 stk) er kvinner. Det er også rekord. 

De røde har en nærmest unik base i landet vårt, og de som vokste opp med liverbirden på brystet på 60 og 70-tallet – og utover 80-tallet har vært flinke til å dytte interessen videre til kommende generasjoner.

I tillegg til mange helt nye medlemmer er det også flere som fornyer medlemskapet sitt enn tidligere sesonger. Liverpool FC er med andre ord fortsatt den klart største klubben i Norge med god margin.   

Takk til alle som støtter de helrøde fra Anfield! YNWA!