Pål Pettersen ble årets supporter:«Som å vinne kongepokalen»

På årsmøte i juni ble Pål Pettersen fra Fredrikstad kåret til årets supporter i supporterklubben. Det er 18. gang at kåringen blir gjennomført.

1. jul 2020 kl 09.48Tore Hansenkopl4

Supporterklubben ønsker hvert år å gjøre stas på et medlem som gjerne gjør noe ekstra for medsupportere og representere Liverpool FC på en god måte.

Årets supporter har over flere år ledet Liverbirds Fredrikstad over flere år. I begrunnelsen heter det blant annet:

«Pål er et menneske som bruker fotballen og Liverpool som et verktøy, for å bidra i samfunnet til at de med litt dårligere forutsetninger skal få hjelp - og kanskje drømmen om en tur til Anfield oppfylt. Han setter Liverpool-supportere lokalt i et godt lys, og fremhever ikke seg selv - selv om han er primus motor, og elsker Liverpool av hele sitt hjerte».

Liverbirds Fredrikstad er flink til å samle inn penger til veldedige formål. I vår har de hatt innsamling til «Barnas stasjon». Til jul var det hjelp til krisesenteret.

Foreldrene kjøpte United-drakt til ham…


Pål grunnlag den lokale Liverbirdsklubben i 2011 og forteller at han nå teller på knappene og kommer til å gå av. Han har også tidligere har hatt en pause fra ledervervet.

- Dette blir bare større og større. Ikke bare på antall medlemmer, men ikke minst i forhold til alt annet som skjer rundt klubben. Det er virkelig gøy å se det engasjementet som finnes for Liverpool FC, men det krever også mye arbeid. Alt styrearbeid skjer jo på kvelder og fritiden. Så jeg har gitt beskjed internt om at jeg kommer til å gå av som leder i sommer.

Foreningen har 279 betalende medlemmer og nærmere 1500 følgere på Facebook.

Den viktigste aktiviteten er å møtes å se kamper sammen. Inntil 100 medlemmer møtes hver gang de røde er på skjermen. Kveldskampene er tidspunktet det er enklest å samle folk på.

MØTES TIL KAMP: Inntil 100 personer møtes til kamp når Liverpool er på skjermen.

MØTES TIL KAMP: Inntil 100 personer møtes til kamp når Liverpool er på skjermen.

Hvordan ble du slev bitt av basillen?
- Som 69-modell startet det med Tippekampen. Foreldrene kjøpte faktisk først en Manchester United-drakt til meg da jeg var liten. Det finnes til og med et bilde av meg i den drakten (!), men jeg ser helt tydelig misfornøyd ut. Det tok ikke lang tid før drakten var byttet med noe bedre.

Hvordan fulgte du Liverpool de første årene?
- Sammenlignet med i dag var det veldig lite tilgjengelig stoff og materiale. Den største kanalen til informasjon om kampene, lagoppstillingene og andre nyheter var radio. Kampene var stort sett en evig vandring rundt om i huset for å finne best punkt for å få inn BBC5 eller Worldservice. Vinterstid var det best lytteforhold, spesielt når det var høytrykk.

Hvorfor er det viktig for dere å gi penger og støtte lokal veldedighet?
- Jeg synes det er naturlig som Liverpoolsupporter å være med å gi og støtte der vi kan. Vi skal være noe mer enn bare enn supporterklubben. Sammen med de andre medlemmene finner vi gode prosjekter. I år er det Barnestasjonen og Krisesenteret som har fått sjekker fra oss. Midlene kommer både fra lotterier og bidrag fra foreningens midler. På en av vårens kamper som ble avlyst på grunn av koronaen skulle vi hatt med en rullestolbruker som aldri hadde vært med på kamp før.

Laget eget gulløl!


Pål er en både oppfinnsom og engasjert supporter med mange jern i ilden. De har laget gull-t-skjorter og ølbrikker og mye annet (tro, meg innboksen fra Pål er et «levende dokument» - hilsen daglig leder 😉). Det er full fart og mye som skjer hele tiden.

- Vi skulle gjerne hatt lisens til å produsere gull-ølet for hele Norge, men vi må holde det lokalt som en liten gimmick så lenge vi ikke har noe formell tillatelse fra LFC til å gjøre noe slikt. Men slike ting er gøy og setter en ekstra spiss synes jeg.

- Vi har et oppgående og sterkt styre her lokalt, det setter jeg stor pris på og må understrekes. Denne pokalen deler jeg med dem alle. Selv om jeg gir meg som leder håper jeg fortsatt å kunne sitte som styremedlem fremover og følge den fine utviklingen vi har hatt.

Tidligere vinnere

Tidligere vinnere av årets supporter er:
Tage Herstad, Bjørn Hanssen, Magne Thoresen, Bertil Holen, Chris Wood, Kenneth L Monsen, Rune Solheim, Jonny Olsen, Jan Holten, Frode Møller, Rune Andreassen, Andri Þór Magnússon, Edvard Liverpool Snekkerhaugen, Jørgen Hjertsen, Knut Christoffersen, Janne Teigen og Anders Christensen.

Vi gratulerer igjen Pål med kåringen – YNWA!

GULLØL: Gullølet stod klart til ligagullet var sikret.

GULLØL: Gullølet stod klart til ligagullet var sikret.