Stresses av Firminos utkjøpsklausul?

Liverpool vil gi Roberto Firmino ny kontrakt. Klausulene i hans nåværende avtale kan være en viktig grunn til det.

11. jan 2018 kl 11.26 Arve Vassbotten

Chris Bascombe skriver i torsdagens The Telegraphat Liverpool ønsker å tilby Roberto Firmino ny kontrakt, og at de gjerne vil at han skal spille karrieren ut i Liverpool.​

Etter salget av Philippe Coutinho ønsker Liverpool-ledelsen å gjøre alt de kan for at ikke flere skal flytte på seg.

Firmino har fortsatt to år igjen av sin nåværende kontrakt, men det er nok klausulene i Firminos nåværende kontrakt som stresser Liverpool-ledelsen litt ekstra.

For hvis opplysningene til Football Leaks stemmer, så skal brasilianeren ha en utkjøpsklausul på 98 millioner euro, eller ca 83 millioner pund i sin kontrakt. En meget høy sum da han ble kjøpt fra Hoffenheim for 29 millioner pund, men ikke en like urealistisk sum for brasilianeren i dag.

Trenger ikke frykte Arsenal

POPULÆR MANN:
POPULÆR MANN:  Roberto Firmino fikk mange drakter å signere etter at han byttet nummer på drakta fra 11 til 9 før denne sesongen. Han tilbød da å signere draktene til de som hadde kjøpt drakt med 11 på.

Det er kun en klubb man ikke trenger å frykte at blar opp den summen, og det er Arsenal. For i kontrakten står det spesifikt at The Gunners ikke kan utløse klausulen.

Liverpools eier John W. Henry har tidligere avslått bud fra Arsenal på Suarez på 40 millioner og ett pund, og skrev etter det på Twitter: «Hva tror dere de røyker der borte på Emirates?».

Både Arsenal og Suárez trodde den gang at 40 milloner var punktet der Liverpool var nødt til å godta et salg. Men Henry og Liverpool nektet å selge til rivalen. Det er nok bakgrunnen til at det er gjort et poeng ut av det i Firminos kontrakt.

De andre spesielle punktene i Firminos kontrakt er målbonusen. Etter at han scoret sitt 16. mål for sesongen, får Firmino nå 85.000 pund per mål han scorer heretter. For de første fem målene i sesongen fikk han 25.000 pund, for 6-10 mål 45.000 pund, og for 11-15 mål 65.000 pund.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]