Klopp har strålende resultater mot Tuchel

Både Jürgen Klopp og Thomas Tuchel roser hverandre før storkampen, mens sistnevnte kommer med en Anfield-advarsel til egne spillere.

18. sep 2018 kl 11.00 Arve Corneliussen

I sin managerkarrière har Jürgen Klopp møtt 14 managere ti ganger eller mer. Blant dem er Thomas Tuchel, og blant dem skiller Tuchel seg ut:

Han er den Klopp har best resultater mot.

Mot PSG-manageren har Klopp tatt 2,25 poeng per kamp – regnet som om cupkamper skulle gitt poeng – ifølge nettstedet Transfermarkt.

Riktignok hadde Liverpools karismatiske manager fordelen av å lede Borussia Dortmund mot Mainz i ti av tolv kamper, men Klopp kom også best ut av dobbeltoppgjøret mot Tuchel da han ledet Liverpool mot Dortmund.

Da ble det 1-1 i Tyskland, før Liverpool vant 4-3 etter den legendariske snuoperasjonen på Anfield der Dejan Lovren ble matchvinner.

Har ledet samme klubber

Det som gjør rivaliseringen ekstra spesiell, er at Tuchel har ledet to av Klopps tidligere klubber. Mainz tok han over året etter Klopp dro, mens han fikk oppgaven i å føre arven videre da Klopp forlot Dortmund.

På pressekonferansene i forkant av storkampen har landsmennene snakket varmt om hverandre.

– Thomas Tuchel er en strålende trener. Det var veldig smart av PSG å ansette ham. Det gjør dem til litt av en utfordring for oss, sier Klopp.

– Du føler deg aldri komfortabel mot Jürgens lag. Du kan heller aldri føle deg komfortabel på Anfield, men atmosfæren der kan få frem det beste i oss, sier Tuchel, og legger til:

– På Anfield kan du aldri begynne å tenke at du har kontroll. I løpet av ti sekunder kan de være foran mål. Det er ingen rolige øyeblikk der, og du får aldri hvile. Jeg tror spillerne mine er klare over det. Hvis ikke, kommer jeg til å fortelle det til dem.

MØTES IGJEN:
MØTES IGJEN:  Forrige gang Jürgen Klopp møtte Thomas Tuchel, ledet han Liverpool mot Borussia Dortmund i Europa League. Da ble det 1-1 på Signal Iduna Park, mens Liverpool vant 4-3 etter den legendariske snuoperasjonen på Anfield.

Spår målrikt oppgjør

Tuchel er kjent for å stå for en mer pasningsorientert spillestil enn sin forgjenger i Dortmund og Mainz, men de har til felles at de er særdeles offensive managere.

Og har hvert sitt stjernespekkede angrep.

VG-journalist Arilas Ould-Saada, som følger PSG og fransk fotball tett, spår en målrik kamp på Anfield.

– Tuchel er mer glad i possession, og det er sånn sett et lag som passer Klopp ganske godt. Tuchel liker å ha ballen og ta initiativet i kampen. Liverpool kommer til å presse ekstremt høyt, mens PSG er ganske sårbare på overganger imot. Vi har sett i Europa at de har vært ganske «shaky» defensivt, sier Ould-Saada.

– Jeg tror det blir en kamp med mange målsjanser. Begge er storfavoritter i gruppen, så det er ikke noen grunn til å holde igjen, påpeker han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]