Var den skrale koronaøkonomien i LFC en bløff?

Nå har økonomiavdelingen fått bedre oversikt over konsekvensene av pandemien.

Det virket lenge nærmest opplest og vedtatt at Liverpool måtte selge spillere før de kunne kjøpe denne sommeren og høsten, på grunn av de økonomiske problemene som koronapandemien har påført fotballklubbene. Men så smalt det til gangs i helgen, og Liverpool gjorde to storkjøp på under ett døgn, i form av Thiago Alcantara og Diogo Jota. Hva skjedde egentlig? Var den skrale økonomien i Anfield-klubben en bløff?

– Nei, slår James Pearce i The Athletic fast.

– Først og fremst er det strukturen i overgangene til Thiago og Jota som gjorde dem gjennomførbare for Liverpool, slår han fast.

Liverpool måtte bare totalt betale 9,5 millioner pund umiddelbart for de to spillerne, og en god del av dette ble samtidig dekket inn av salget av Ki-Jana Hoever til Wolves for 9 millioner pund. En overgangssum som kan øke til 13,5 millioner pund. Watford krevde for eksempel en mye større andel av overgangssummen med en gang for Jota-alternativet Ismaila Sarr.

Har fått bedre oversikt over fremtidig økonomi

Pearce påpeker imidlertid at det som virkelig har endret situasjonen er at Liverpool nå har fått en bedre oversikt over når inntektsstrømmene kommer til å ta seg opp igjen. De kommersielle inntektene har økt, og daglig leder Billy Hogan kunne nylig informere staben på Anfield om rekordsalg av den nye Nike-drakten. Draktsalget har økt med over 20 prosent.

Anfield-klubben håper også at de snart kan få litt inntekter på kampdager igjen. Klubbledelsen jobber med å få 12-13000 fans inn på Anfield til hjemmekampen mot Sheffield United i oktober. Pearce melder om kontinuerlig dialog med supportergrupper. Centenary Stand, med sine trange ganger, er det største problemet i forhold til kravene om distanse. Over 600 vakter får nå trening i hvordan de skal få fans inn og ut av stadion på en trygg måte.