Alt du trenger å vite før den viktige Champions League-matchen mot Atletico Madrid

Jürgen Klopp forventer tøff motstand mot Diego Simeones mannskap, men tyskeren vet at en seier vil sende Liverpool til åttendedelsfinalen i Champions League.

Liverpool vant 3-2 i Madrid for to uker siden, og Jürgen Klopps mannskap kan sikre seg avansement fra gruppe B med to kamper igjen å spille dersom de klarer å vinne mot Atletico også denne gangen.

Dersom Porto samtidig avgir poeng mot tabelljumbo AC Milan i Milano, vil Liverpool med seier over Atletico også være gruppevinner allerede nå.

Uavgjort i begge kampene i gruppen i kveld betyr også at Liverpool er videre til åttendedelsfinalen i februar.

Da vil Atletico Madrid og Porto være fem poeng bak Liverpool med to kamper igjen å spille. Men de to skal fortsatt møtes innbyrdes, og dermed vil minst ett av lagene avgi poeng, og kan dermed ikke ta igjen Liverpool.

Hva sier managerne?

Begge lags managere forventer en tøff kamp, og begge uttrykker stor respekt for hverandre.

– Jeg forventer lignende intensitet som i Madrid. Siden Diego kom dit har de aldri spilt en vennskapelig kamp. De trenger tre poeng, men vi ønsker også å ta tre poeng. Atletico er et utrolig godt lag, som det er vanskelig å møte, sa Jürgen Klopp under sin pressekonferanse i går. 

– Jeg har stor respekt for hva Diego gjør. Som privatpersoner kjenner vi ikke hverandre så godt. Det han har gjort i Atletico er helt eksepsjonelt. Laget hans har vært i toppen i år etter år.

Etter kampen i Madrid for to uker siden, som Liverpool vant 3-2, ble det gjort mye ut av at Simeone løp inn i garderoben etter kampslutt uten å takke Klopp for kampen.

– Jeg visste ikke at han ikke tok motstanderens manager i hånden etter kamper. Hadde jeg visst det, hadde jeg ikke gått etter ham. Vi tok hverandre i hånden før kampen, og alt er greit. Vi fokuserer på kampen. Det blir en tøff kamp, og det blir en spesiell steming. Jeg ser veldig frem til å møte et supert lag, sa Klopp.

– Jeg har allerede forklart dette. Jeg liker ikke å ta noen i hånda etter en kamp. Jeg liker ikke falskhet, så jeg oppfører meg slik jeg føler meg. Jeg kjenner ikke Klopp godt personlig, men han han er en stor trener, forklarte Simeone under sin pressekonferanse.

– Kampene oss i mellom går på to flotte stadionanlegg med to flotte supportergrupper, med to klubber som ønsker å vokse seg store globalt. Dette blir en ny og annerledes kamp mellom oss, la han til.

Hvordan er skadesituasjonen? 

Jürgen Klopp må klare seg uten midtbanespillerne Naby Keita og James Milner, som er uaktuelle til kampen på grunn av hamstringskader. I tilleg er som kjent Harvey Elliott langtidsskadet.

Joe Gomez var heller ikke å se på de siste treningsbildene.

Fabinho og Thiago Alcantara er imidlertid aktuelle for troppen igjen, etter å ha trent for fullt med laget de siste dagene.

Diego Simeone må klare seg uten den supsenderte duoen Antoine Griezmann (spiss) og Stefan Savic (midtstopper). Midtbanespillerne Thomas Lemar og Marcos Llorente er uakteulle til kampen grunnet lårskader. En tredje midtbanespiller, Geoffrey Kondogbia, er også tvilsom på grunn av en skade.

– Vi har ikke Griezmann, Savic, Llorente og Lemar tilgjengelige, sa Simeone på sin presssekonferanse.

– Men selv uten disse fire spillerne skal vi kjempe for seieren, la han til.

– Atletico vil savne Griezmann, men har andre måter å angripe på, slår den spanske journalisten Alvaro Romeo fast.

Hvordan har det gått så langt?

Liverpool topper gruppe B med full pott etter tre kamper. De åpnet gruppespillet med å vinne 3-2 over AC Milan på Anfield, før de banket Porto 5-1 i Portugal. For to uker siden ble så Atletico Madrid slått 3-2 på Wanda Metropolitano. Liverpool har med andre ord gjort hele elleve mål på de tre kampene.

Anfield-klubben har aldri vunnet de fire første gruppespillkampene i Champions League. 

Atletico Madrid har fire poeng på de tre første kampene, etter en seier, en uavgjort og altså tap for Liverpool. De spilte målløst mot Porto i Madrid i sin første kamp, før de vant 2-1 i Milano.

GRUPPE B: Slik ser tabellen ut i Champions League-gruppen etter tre kamper.

GRUPPE B: Slik ser tabellen ut i Champions League-gruppen etter tre kamper.

Hvem skal starte?

Leserne av Liverpool.no har stemt frem følgende lag: Alisson Becker- Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Joel Matip, Andy Robertson - Jordan Henderson, Fabinho, Thiago Alcantara- Mohamed Salah, Sadio Mané, Roberto Firmino. 

Det store spørsmålet er om Jürgen Klopp vil ta risikoen det innebærer å sette Fabinho og Thiago rett inn på laget igjen etter skader. Brasilianeren har ikke vært ute i mer enn to uker, så det er mer sannsynlig at han får en startplass enn spanjolen som har hatt et skadeopphold på fem uker.

Curtis Jones og Alex Oxlade-Chamberlain er alternativene til disse to på midtbanen.

Det blir også interessant å se om Klopp vil kjøre inn Diogo Jota i angrepsrekka igjen, og hvem som eventuelt må vike plass da.

Midtforsvaret gir seg heller ikke selv. Ibrahima Konate har fått spille de to siste ligakampene, men hadde litt problemer mot Brighton, og kan fort måtte vike for Joel Matip.

Hva skal du lese før kampen?

Som vanlig finnes det bra med stoff å lese seg opp på her på liverpool.no. 

Luis Suarez får sitt andre gjensyn med The Kop. Forrige tur til Anfield ble preget av hoderisting, ukvemsord og anklager om overspilling.

Suarez har også kastet lys over Liverpool-karrieren, og fortalt om hvordan Steven Gerrard overbeviste ham til å ta ett år til i Liverpool. 

Suarez fikk aldri spille Champions League i løpet av sine tre og et halvt år i Liverpool, men Gerrard fikk rett, Barcelona ville ha Suarez, og betalte 75 millioner pund for ham i 2014, etter at han hadde spilt 133 kamper for Liverpool.

Forrige gang Atletico besøkte Anfield hadde de med seg 3000 tilreisende fans. Koronafrykt gjør at gjestene denne gangen kun har solgt 200 billetter. 

Men det trengst ikke flere tusen bortesupportere for å oppildne Atletico-manager Diego Simeone, en kar som Liverpool-legenden John Aldridge slett ikke har sansen for.

Hvordan kan du følge kampen?

Liverpool - Atletico Madrid har avspark kl. 21.00, og blir vist på TV 2 Sport Premium og  TV 2 Play.  

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter.

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE – lagoppstilling og scoringsvarsel!
Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.
Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:

LFC LIVE STOPP til 2077 (for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).