Dette har ikke skjedd siden 1927

De røde har offisielt slått Sunderlands mål-rekord, som har stått på stedet hvil i over 90 år!

Liverpool har startet sesongen med et brak offensivt! 43 mål på 14 kamper i ligaen er ikke annet enn utrolig. Med Mohamed Salah, Sadio Mané, Roberto Firmino og Diogo Jota på topp har det luktet svidd av de røde fra starten av sesongen og helt til nå, 2. desember.

I tillegg har midtbanen begynt å røre på seg i det offensive spillet igjen. Syv mål har det kommer fra Liverpools midtbanespillere denne sesongen. Thiago, Fabinho, Henderson, Jones og Keita har på rekke og rad produsert i det offensive spillet. Slike tall skapes det rekorder av, og nå har denne Liverpool-utgaven strøket over en 94 år gammel rekord!

ET NORMALT SYN: Liverpool-supporterne har hatt mye å juble for denne sesongen.

ET NORMALT SYN: Liverpool-supporterne har hatt mye å juble for denne sesongen.

Rekordrekken

Det er Sunderland-laget fra 1927 som nå blir visket ut av historiebøkene. Den gang hadde laget fra Nord-England scoret to mål eller mer i 17 strake kamper, i alle turneringer, mens de var i den engelske toppdivisjonen. Det var før Champions League ble en del av gamet, noe som har gjort det vanskeligere å slå rekorden i moderne tid.

Men nå har Liverpool klart det! Etter fire mål mot Everton i går har Salah og co 18 strake kamper med to mål eller mer, og det kan enda bli enda flere i kampene som kommer!

Vi må tilbake til Premier League-kampen mot Chelsea i august for å finne sist gang det ikke skjedde.

I ferden mot scoringsrekorden har Liverpool spilt elleve Premier League-kamper, fem Champions League-kamper og to kamper i Carabao Cup.

Dette er rekken til det rekordbrytende Liverpool-laget:

1.Leeds0-3LiverpoolPremier League
2.Liverpool3-2MilanChampions League
3.Liverpool3-0Crystal PalacePremier League
4.Norwich0-3LiverpoolCarabao Cup
5.Brentford3-3LiverpoolPremier League
6.Porto1-5LiverpoolChampions League
7.Liverpool2-2Manchester CityPremier League
8.Watford0-5LiverpoolPremier League
9.Atletico Madrid2-3LiverpoolChampions League
10.Manchester United0-5LiverpoolPremier League
11.Preston0-2LiverpoolCarabao Cup
12.Liverpool2-2BrightonPremier League
13.Liverpool2-0Atletico MadridChampions League
14.West Ham3-2LiverpoolPremier League
15.Liverpool4-0ArsenalPremier League
16.Liverpool2-0PortoChampions League
17.Liverpool4-0SouthamptonPremier League
18.Everton1-4LiverpoolPremier League

Flere vanskelige kamper

Det har ikke bare vært enkle kamper i denne rekken. Kampene mot Atletico Madrid og Manchester City skiller seg spesielt ut. Det er ikke hverdagskost for spanjolene å slippe inn fem mål mot samme lag i løpet av et par uker.

Storkampen mot Manchester City er også inne i miksen, og det er aldri vært lett å møte Pep Guardiolas City-mannskap. Ellers er det jo svært imponerende å sette ni mål bak sine to argeste rivaler, Everton og Manchester United.

Rekken er absolutt av den kruttsterke sorten, og med motstanderne som kommer på løpende bånd i desember er det fullt mulig og fortsette å slå egen rekord.

MØTER GAMLEKLUBBEN: Diogo Jota og co må score to mål på Molineux til helgen for å fortsette scoringsrekken. Det klarte de ikke i fjor, men vant likevel kampen 1-0.

MØTER GAMLEKLUBBEN: Diogo Jota og co må score to mål på Molineux til helgen for å fortsette scoringsrekken. Det klarte de ikke i fjor, men vant likevel kampen 1-0.

Rekord-start på Premier League-sesongen

Det er ikke bare tomålsrekorden som er en interessant målstatistikk denne sesongen. Som nevnt tidligere har de røde scoret 43 mål på 14 ligakamper denne sesongen. Det knuser den forrige rekorden (fra Premier League-æraen) med ganske god margin. I fjor scoret Liverpool 36 mål på de 14 første serierundene, som da var det høyeste målsnittet registrert.

Nå er den også slått, med hele syv mål! Et snitt på 3,07 mål per kamp gir Liverpool 43 mål, og fortsetter denne trenden vil Klopps menn ende på 117 mål denne sesongen. Det vil i så fall si at Manchester Citys rekord fra 16/17 sesongen står for fall. De scoret nemlig 106 mål i 17/18, noe som er helt utrolig i seg selv.

Liverpools målsnitt har ikke vært på samme nivå tidligere. Her er en liten oversikt over hvordan målsnittet har vært, etter 14 kamper, de siste sesongene:

Til sammenligning fra denne sesongen har altså de røde scoret 27 mål mer enn i Roy Hodgsons mislykkede Liverpool-opphold, 13 mål mer enn Sturridge, Suarez og Sterlings fantastiske sesong i 13/14 og 11 mål flere enn da laget vant ligaen for halvannet år siden. Det lover veldig godt for fortsettelsen av denne sesongen!

– For øyeblikket scorer vi mange mål, og jeg tror det viser at vi gjør de riktige tingene, Folk får mål, gode mål, så det hjelper. Jeg håper bare vi kan fortsette slik så lenge vi kan, sa Diogo Jota til liverpoolfc.com etter Everton-kampen i går.

Det er iallfall ingen tvil om at dette Liverpool-laget er i stand til å fortsette i samme spor videre inn i desember måned!

Bedre enn konkurrentene

Denne sesongen har Manchester City og Chelsea sett bedre ut defensivt enn Liverpool-laget har gjort. Kan det ha noe med den offensive innstillingen Klopp har til kampene for øyeblikket? Etter 14 spilte serierunde kan mye tyde på det. Pep Guardiolas lag, med flust av offensiv kvalitet, har maktet å score 29 mål så langt. Thomas Tuchels Chelsea står med 33. 

Liverpools nærmeste konkurrenter ligger for øyeblikket 14 og 10 mål bak Liverpool i målprotokollen. Det er også bare de tre lagene, sammen med West Ham, som har positiv målforskjell etter fjorten spilte serierunder.

Kvaliteten er stor, og de tre antatt beste lagene har allerede gått i fra på toppen av Premier League-tabellen. Klarer Salah og co å holde oppe de offensive tallene, samtidig som forsvaret får tettet mer igjen, er det ingen tvil om at seriegullet kan havne på Anfield igjen!