– Fotballhjernen hans er helt eksepsjonell

I går så Wirrall-gutten ut som en verdensstjerne, der han trillet ball i hatt med landslagsspillere fra Italia, Spania og Elfenbenskysten.

Tyler Morton kan fort bli den neste akademispilleren som blir fast inventar på Liverpools førstelag. Prestasjonen til tenåringen mot AC Milan tirsdag kveld er blitt lagt merke til av en hel fotballverden. 

19-åringen fikk testet seg mot AC Milans midtbane, bestående av landslagsspillerne Sandro Tonali, Brahim Diaz og Franck Kessie, og besto testen med bravur. 

– Det var en stor fornøyelse å se gutten spille på San Siro. Den fotballforståelsen han utstråler. Fotballhjernen hans er helt eksepsjonell, skrøt Jürgen Klopp av Wirrall-gutten etter kampen.

– Teknisk holder han også nivået. Han er veldig god til å orientere seg, og da får du nok tid til å levere gode prestasjoner. 

– Det var det han gjorde i en kamp som dette. På toppen av dette leverte han også utrolig godt forsvarsspill, sammen med de andre spillerne.

Forventningene stiger etter en slik prestasjon

Klopp er klar over at forventningene til tenåringen vil stige i takt med en slik moden prestasjon som mot AC Milan.

– Jeg ønsker ikke å gjøre livet hans mer komplisert enn det allerede er, når du spiller for en klubb som Liverpool i så ung alder, og presterer slik som dette.

– Derfor bør alle roe seg ned noen hakk. Han var veldig god. Hele midtbanen presterte spesielt god på en stor scene.

– Han har alt verktøyet han trenger. Han er en smart gutt, som vet hva han må gjøre for å få ytterligere fremgang, sa Klopp.