– Det er her jeg ønsker å bli værende

Tyler Morton har vært Liverpool-supporter siden han var en neve stor. Det skinner gjennom i dette herlige usminkede intervjuet med TV 2.

Tyler Morton fikk sin Champions League-debut da Porto ble slått 2-0 på Anfield. 19-åringen imponerte alle ute på banen, og etter kampen fikk TV 2 rene ord for pengene da de intervjuet scouseren.

Som reporter Per-Atle Karlsen påpeker på Twitter virker det ikke som Morton har fått innføring i standard-svar og påkledning ennå!

– Jeg spiller for min egen klubb, og hver gang jeg spiller for denne klubben føler jeg meg bedre. Jeg føler jeg forbedrer meg masse sammen med mine lagkamerater og denne manageren. Jeg føler meg mer og mer komfortabel. Det satte sterke følelser i sving at jeg fikk min Champions League-debut. Det var stort både for meg, min familie og mine venner.

«Veldig uredd i Champions League-debuten! Overraskende, og gledelig, å se at han tør å ta seg så god tid og ikke blir stresset i en Champions League-kamp. Glimrende når han lukter faren og er nede og får stoppet Porto fra avslutning på åpent mål like før pause.»

Slik lød dommen fra Liverpool.no's Arild Skjæveland, som ga Morton en sjuer på børsen.

Fikk først vite det dagen før

Karlsen spør i intervjuet når Morton fikk vite at han skulle starte kampen.

– Manageren holder kortene tett til brystet. Jeg visste det ikke før dagen før kampen. Jeg forsøkte å forberede meg skikkelig. Det gjør jeg til alle kamper, selv om jeg bare sitter på benken. 

– Jeg sov godt natten før kampen. Jeg følte meg sikker på at det ville gå bra. Jeg kjenner spillerne jeg spiller sammen med, og folkene jeg jobber sammen med hver dag, så alt er bra. Ute på banen og i garderoben sier de bare at jeg skal være meg selv, og det gir deg et enormt løft. 

– Selvsagt var jeg litt nervøs før kampen. Det var tross alt Champions League-debuten under flomlysene på Anfield. Da må jeg prestere. Men jeg følte meg komfortabel fra start av. 

En drøm som gikk i oppfyllelse

Mot Arsenal i helgen fikk Morton sin Premier League-debut, og bare noen dager senere kom altså Champions League-debuten. Det var en drøm som gikk i oppfyllelse for den unge scouseren.

– Det var det definitivt. 100 prosent. Det er dette jeg har jobbet for hele livet. Det er her jeg ønsker å være, og det er her jeg ønsker å bli værende. Det er ikke enkelt. Jeg må jobbe hardt hver dag, og jeg må bli bedre enn spillerne jeg konkurrer med. Men å ha disse spillerne rundt meg gjør meg mer komfortabel, og det gjør meg til en mye bedre spiller. Slike karer som Millie og Hendo, og de andre erfarne spillerne, som Virgil, og flere til, har selv vært i min posisjon. De hjelper meg masse.

Stemningen på Anfield var nok en gang upåklagelig, men det er Morton vant med som tilskuer.

– Det er det beste av alt. Pur kvalitet. Jeg har sittet der oppe hele sesongen, og ventet på slike muligheter som dette, og nå har jeg fått dem. Forhåpentligvis får jeg flere sjanser.

«Tyler Morton gikk på banen, vridde hodet forsiktig for å titte over skulderen mot et kjent sted. Fra hans panoramaplass på Anfield-gresset for sin Champions League-debut mot Porto, tok 19-åringen inn sin forrige utsikt under flomlysene: første rad på Annie Road End»,  skriver Melissa Reddy i the Independent.

Morten pleide å sitte sammen med faren og broren og tenke at han var ikke på The Kop, men de hadde likevel en utrolig utsikt over banen. Nå er han plutselig blitt en av aktørene ute på den grønne gressmatta.

«Morton vokste opp med å idolisere Steven Gerrard, men de sene tenårene hans er blitt brukt til å se på og trekke ut egenskaper fra en helt annen midtbanespiller: Thiago», skriver Reddy.