Alt du trenger å vite før Norwich – Liverpool i ligacupen

Les deg opp før møtet med Norwich i tredje runde i ligacupen.

Liverpool startet denne sesongen med Premier Leagues lengste reise til Norwich. Det endte med tre poeng til Liverpool som vant 3–0, etter scoringer av Diogo Jota (26 min.), Roberto Firmino (65 min.) og Mohamed Salah (74 min.).

Når Norwich tirsdag kveld er motstander i tredje runde av ligacupen vil nok The Canaries har langt bedre muligheter til å få seg en seier, for ligacupen er definitivt en turnering Jürgen Klopp har nedprioritert de siste sesongene. Men selv om det blir mange utskiftinger på laget, så vil det være nok av spillere med noe å bevise som entrer Carrow Road for Liverpool i kveld.

Kampen går rett til straffer ved uavgjort ved full tid. 

Hva sier managerne?

Norwich-manager Daniel Farke vil fokusere på å tette igjen bakover, og at laget skal bli hardere å møte enn i det første oppgjøret. 

– Vi må være tøffere å spille mot. Vi trenger mer stål, og vi må være styggere. For selvtilliten vår trenger vi et resultat. Det er viktig å fokusere på Liverpool, og sørge for at vi forbedrer oss, sier han. 

– Det kommer ikke til å bli så enkelt i morgen fordi vi vil gjøre noen endringer, og jeg ønsker også å lære litt mer om laget mitt for veien videre, men jeg vil at vi skal være der med en god prestasjon og et godt resultat. 

– Du kan argumentere for at vi har vært litt uheldige og har møtt motstandere av høy kvalitet, men fakta viser at vi slipper inn for mange mål. Her må vi forbedre oss, og det er hovedfokus.

For Liverpool var det assistentmanager Pepjin Lijnders som møtte pressen før kampen. Han gikk tidlig ut å bekreftet at Caoimhín Kelleher vokter buret i kampen, og at Curtis Jones spiller fra start.

– Hvis dere vil snakke om laguttaket må dere forstå vår måte, vår identitet og vår kultur. Vi ønsker å kjempe i hver kamp og i disse intense periodene, hvor du spiller hver tredje dag, er det svært viktig å beskytte spillerne fordi det er høy risiko når du spiller igjen og igjen og igjen.

– Vil du kjempe på den måten vi ønsker å spille på, med å jage motstanderen og ha friske bein, hode, hjerte og lunger, da er det viktig å bruke energikildene, spillerne som kommer inn og inspirerer resten med sitt spill.

– Det kommer vi til å gjøre i morgen, og det er det vi har gjort den siste uka, sa Lijnders.

Og mens Farke ønsker å spille tøffere, vil Liverpool nok gi endel ungdommer sjansen i denne kampen.

– Jeg er imponert over alle talentene ved akademiet. Vi har så mange diamanter. Før pre-season sørger vi for at alle våre største talenter får en ekstra uke med trening. I sommer ringte jeg Klopp da jeg så Kaide Gordon, og sa at wow, vi har en ny spiller for førstelaget her. Han ble invitert inn i gruppen, og han tilpasset seg vår stil. Han kan score mål, fordi han kommer inn i boksen. Han er hurtig. En naturlig angriper, sa Lijnders om 16 år gamle Kaide Gordon, som kan få en startplass på laget. 

Hvordan er skadesituasjonen? 

Fra før vet vi at Thiago ikke kan spille mot verken Norwich eller Brentford på grunn av leggskaden han fikk mot Palace. Trent Alexander-Arnold er fortsatt syk, og kan heller ikke spille tirsdag, og Neco Williams og Roberto Firmino er heller ikke aktuelle for tirsdagens kamp på grunn av skader. Men Firmino skal komme tilbake i trening denne uken, og være aktuell mot Brentford, det skal også Trent være. 

Norwich må klare seg uten tre spillere i tirsdagens kamp mot Liverpool. Christoph Zimmermann er ute med en ankelskade, Prezmysław Płacheta har hatt korona og er ikke tilbake i trening før i neste uke, og Todd Cantwell vil gå glipp av kampen av personlige årsaker.

Hvordan har det gått så langt? 

Liverpool har startet sesongen sterkt og har 13 poeng på de fem første kampene i Premier League. Dermed har Chelsea, Liverpool og Manchester United alle like mange poeng i toppen av tabellen, og Chelsea og Liverpool har også helt lik målforskjell på toppen med bare ett innsluppet mål. Liverpool åpnet også med seier i Champions League mot AC Milan, og nå er det ligacupen som står for tur.

Norwich har på sin side fått en forferdelig start på sesongen, og har fem strake tap i serien og står med 2-14 i målforskjell. 15 strake Premier League-tap under Farkes ledelse er for øvrig ny ligarekord.

Seriestarten har gitt 0–3 mot Liverpool, 0–5 mot Manchester City, 1–2 mot Leicester, 0–1 mot Arsenal og sist 1–3 mot Watford. Ligacupens 2. runde var eneste opptur. Unge Josh Sargent og Christos Tzolis scoret to ganger hver da Bournemouth ble slått 6–0 24. august.

Hvem skal starte?

Assistent manager Pepijn Lijnders har allerede bekreftet at Caoimhin Kellehervil starte i mål mot Norwich, og også at Curtis Jones vil starte kampen. Men utover det er det vanskelig å gjette på nøyaktig lag. Dette blir en god mulighet for Jürgen Klopp til å hvile noen spillere som har spilt mye i det siste. 

At Joël Matip og Virgil van Dijk spares virker åpenbart, det samme med Andy Robertson, selv om han ikke spilte i helga heller. Fabinho vil nok få litt hvile nå, og det samme med Salah, Mané og Jota. Men hva gjør Klopp med spillere som Milner, Tsimikas og Keita for eksempel blir spennende å se. De to første startet i helga, og Milner kan måtte spille til helgen igjen om Trent fortsatt ikke er klar til da. Joe Gomez, Ibrahima Konaté og Nat Phillips vil alle være gode kandidater for midtforsvaret, og Gomez er også et alternativ på høyreback, men der kan Klopp også gå for Conor Bradley eller nevnte Milner.

Alex Oxlade-Chamberlain er nok også en spiller som vil få starte i denne kampen. Det virker også ganske sikkert at Divock Origi og Takumi Minamino vil starte kampen, og kanskje sammen med 16 år gamle Kaide Gordon på topp. Han blir i så fall den femte yngte debutanten for Liverpool noensinne. 

Vi har som vanlig bedt leserne stemme frem hvem de ønsker skal starte kampen. Folkets lag finner duher.

Kanskje blir det også et gjensyn med Ozan Kabak, som nå spiller for Norwich.

Hva skal du lese på før kampen?

Som vanlig finnes bra med stoff å lese seg opp på her på liverpool.no. 

Caoimhin Kelleher har gode minner fra ligacupen, og håper flere unggutter får lignende opplevelser tirsdag kveld. – For meg var 3. runde i ligacupen kanskje den største kampen i livet.

Hvis Liverpool velger å bruke Kaide Gordon mot Norwich, utløses første klausul som hans tidligere klubb Derby har krav på. Så noen minutter her vil koste Liverpool 100.000 pund. 

Gordon gjorde seg veldig positivt bemerket under preseasonkampene han spilte for førstelaget. Nå kan han få sin offisielle Liverpool-debut på Carrow Road. Her kan du lese mer om ukens mest omtalte unggutt.

Og her kan du lese om telefonsamtalen Pepijn Lijnders tok til Jürgen Klopp etter at assistentmanageren hadde sett en U23-trening i sommer. – Wow, vi har en ny spiller her!

Men dette handler først og fremst om ligacupen. I «Turneringen for de glemte øyeblikk» kan du mimre tilbake til de siste sesongene med Carabo Cup.

Hvordan kan du følge kampen?

Norwich - Liverpool har avspark kl. 20.45, og vises på Viaplay og V sport 1. Sendingen starter der klokka 20.00. 

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE– lagoppstilling og scoringsvarsel!
Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.
Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:

LFC LIVE STOPP til 2077 (for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).