God blanding av ungt og rutinert på folkets lag

Mye er skrevet om Kaide Gordons talent den siste uken, og leserne vil i hvert fall se 16-åringen i aksjon.

Tirsdag kveld skal Liverpool møte Norwich borte i tredje runde av Carabao Cup (ligacupen), i en kamp som vises på Viaplay og V sport 1 klokka 20.45.

Jürgen Klopp har de siste kampene økt rotasjonen på spillerne, og fra kampen mot Leeds, ble det gjort fire kamper til kampen mot AC Milan, og det ble gjort fem nye bytter til helgens kamp mot Crystal Palace.

Til kveldens kamp blir det nok enda flere bytter, der det er ventet at spillerne som har fått lite spilletid i kombinasjon med en rekke unggutter vil få sin plass i kamptroppen.

Fra før vet vi at Thiago ikke kan spille mot verken Norwich eller Brentford på grunn av leggskaden han fikk mot Palace. Trent Alexander-Arnold er fortsatt syk, og kan heller ikke spille tirsdag, og Neco Williams og Roberto Firmino er heller ikke aktuelle for tirsdagens kamp på grunn av skader.

Kanskje blir dette også en god mulighet for Jürgen Klopp til å hvile noen spillere som har spilt mye i det siste. Assistent manager Pepijn Lijnders har allerede bekreftet at Caoimhin Kelleher vil starte i mål mot Norwich, og også at Curtis Jones vil starte kampen

At Joël Matip og Virgil van Dijk spares virker åpenbart, det samme med Andy Robertson, selv om han ikke spilte i helga heller, og kanskje vil Fabinho få litt hvile nå, og det samme med Salah, Mané og Jota.

Så hvem skal da spille fra start? Som vanlig har vi bedt våre lesere plukke ut hvilke 11 som bør starte kampen.

Folkets lag

Keeper: Caoimhin Kelleher – 902 stemmer

Alisson Becker har faktisk ennå ikke fått noen debut i ligacupen etter at han kom til Liverpool, og den kommer neppe tirsdag kveld heller. Dermed er det duket for at Kelleher får sin 10. kamp fra start for Liverpool.

Høyreback: James Milner – 622 stemmer

Neco Williams har fått 349 stemmer på folkets lag, men han er skadet og vil ikke spille, så da står valget mellom James Milner, som vikarierte med stort hell i forrige kamp med 622 stemmer eller unge Conor Bradley med 294 stemmer. Om James Milner starter denne kampen er nok litt avhengig av situasjonen med Trent Alexander-Arnold med tanke på helgens kamp. Men han er inne på lesernes lag.

Midtstopper:Joe Gomez – 723 stemmer

Joe Gomez har kun startet mot AC Milan tidligere denne sesongen, og nå kan han få en ny start.

Midtstopper: Ibrahima Konaté – 622 stemmer

Konaté fikk sin debut på lørdag mot Crystal Palace, og leserne vil gjerne se franskmannen igjen i midtforsvaret på tirsdag.  

Venstreback: Kostas Tsimikas – 817 stemmer

Kostas Tsimikas fikk kanskje noe overraskende starte mot Crystal Palace på lørdag, men selv om Andy Robertson dermed bør ha friske bein, så vil leserne se grekeren igjen i aksjon på tirsdag.

Midtbane: Curtis Jones – 903 stemmer

Curtis Jones har hatt to innhopp i sesongen så langt, nå får han sesongens første kamp fra start, det har også Lijnders bekreftet. Leserne vil også se ham i aksjon.

Midtbane: Alex Oxlade-Chamberlain – 821 stemmer

Alex Oxlade-Chamberlain trenger å bevise sin verdi denne sesongen. Det vil han kanskje få mulighet til tirsdag kveld.

Midtbane: Naby Keita – 437 stemmer

Naby Keita ser ut til å finne formen, og hadde en nydelig suser på volley mot Palace. Han har startet tre kamper og fått to innhopp så langt denne sesongen, men har bare startet en av de tre siste, så kanskje kommer han inn her.  

Høyrekant: Kaide Gordon – 804 stemmer

Mye er skrevet om Kaide Gordons talent den siste uken, og leserne vil i hvert fall se 16-åringen i aksjon.

Spiss: Divock Origi – 769 stemmer

Origi gjorde sine saker bra, overraskende bra vil kanskje noen hevde, mot AC Milan, og mot Norwich i ligacupen ønsker leserne å se ham i aksjon igjen og kanskje kan han få sesongens første nettkjenning? 

Venstrekant: Takumi Minamino – 851 stemmer

Minamino har vi ikke sett noe til denne sesongen, så nå er det på tide å få se japaneren i aksjon. To av hans fire mål forrige sesong kom i nettopp ligacupen.

Oppsummert: Kelleher – Milner, Gomez, Konaté, Tsimikas – Jones, Oxlade-Chamberlain, Keita – Gordon, Origi, Minamino.

Benken

På benken har vi tatt med utespillerne som fikk flest stemmer av de som ikke kom med på laget, dermed kan de se litt ubalansert ut. I tillegg tar vi med en keeper. I ligacupen kan lagene ha med sju spillere på benken.

Benken: Allison (16 stemmer), Nathaniel Phillips (504), Conor Bradley (294), Owen Beck (113), Billy Kometio (94), Diogo Jota (93), Matip (61), Henderson (55).