Dette skriver avisene:«Dersom de ikke kvalifiserer seg til Champions League vil det sette Liverpool FC mange år tilbake»

Fire tap på tolv kamper er formen til en middelhavsfarer.

Paul Gorst i Liverpool Echo mener at Fenway Sports Group må revurdere sin strategi.

«Et sjokkert The Kop kunne bare sitte i stillhet og høre på levenet i borteseksjonen som fylte hvert hjørne av Anfield. De var Leeds United, fikk vi høre, og de marsjerer videre sammen, for å si det på en familievennlig måte. De syntes ikke Liverpool var særlig gode. Det hadde de i det minste rett i», skriver Gorst.

Liverpools 29 kamper ubeseirede rekke i Premier League på Anfield, som strekker seg helt tilbake til mars 2021, fikk en ende. Dette var faktisk Liverpools første ligatap foran egne fans siden 23. april 2017, da Sam Allardyce sitt Crystal Palace vant 2-1. Nå hører det historien til.

«Men dette handlet om mer enn at en flott resultatrekke fikk sin ende. Det er mye mer bekymringsfullt enn det. Dette kan ha vært øyeblikket da Anfields aura under Jürgen Klopps ledelse ble knust. Øyeblikket da en elendig sesong nådde et nytt lavmål», fortsetter Gorst.

Liverpool ble klare for åttendedelsfinalene i Champions League etter å ha slått Ajax 3-0 onsdag kveld, men det virket ikke å inspirere de røde til å delta i turneringen neste sesong. Gorst mener at Liverpools beste sjanse til å spille Champions League neste sesong er gjennom å vinne årets turnering. Det er hvor alvorlig situasjonen er, slår han fast.

Liverpool virket tamme og lite overbevisende

Andy Hunter i The Guardian påpeker at Jesse Marsch håpet at de mørke skyene over Leeds skulle løfte seg, og mener at Leeds-manageren fikk mer enn han hadde ønsket seg på Anfield. 

Hunter mener at Leeds fortjente sin første ligaseier siden de slo Chelsea i august, etter at Illan Meslier leverte en kjempekamp mellom stengene. 

«Man kunne ikke tro at dette Leeds-laget hadde gått åtte kamper uten en seier. Liverpool, som misbrukte en rekke gode sjanser, virket tamme og lite overbevisende gjennom hele kampen. Dette var deres andre strake tap, og endte en rekke på 29 ubeseirende ligakamper på Anfield, som førte til at Klopp innså at kvalifisering til Champions League neste sesong står i fare om den manglende stabiliteten fortsetter», skriver han.

«Dersom du er en Premier League-manager som trenger et resultat som redder jobben din, så kan du ikke få en bedre kamp enn å møte Liverpool. Forrige uke lå Steve Coopers Nottingham sist i Premier League, men slo Jürgen Klopps lag. Denne gangen var det Jesse Marsch sitt Leeds som kom seg bort fra en plass under streken ved å ta en sterk seier», skriver Chris Bascombe i Telegraph.

«Steven Gerrard vil tenke at han kunne ha berget jobben i Aston Villa dersom han hadde møtt sin gamle klubb de siste ukene», legger han til.

Bascombe mener at dette var en personlig triumf for Jesse Marsch, som ble den første Leeds-manageren siden 2001 til å slå Liverpool på Anfield.

Se scoringene og det viktigste hendelsene i Liverpools 2-1-tap for Leeds:

«Ikke siden kampen mot Crystal Palace i april 2017 har Liverpool-publikummet sett et Premier League-nederlag på eget stadion. Slike tilbakeslag kom kun for tomme tribuner under koronapandemien. Klopps siste lysglimt har vært at laget hans har vært uslåelige på Anfield. Men det er de ikke lenger, etter at Crysencio Summerville ble den første spilleren siden Christian Benteke til å feire et seiersmål foran bortepublikummet.»

Har tapt mot to bunnlag med en ukes mellomrom

Oliver Holt i Daily Mail mener at Liverpools fremtid virker usikker. 

«De har nå tapt for ligaens to bunnlag i to kamper på rad, og ligger forankret midt på tabellen. De er nærmere de tre nedrykksplassene enn de er topp fire. Dette var første gang de tapte en hjemmekamp i Premier League foran eget publikum siden april 2017, og dette var første gang at Virgil van Dijk fikk smake tap på Anfield. Han kom til klubben i januar 2018.»

«Festningen slår sprekker. Da Liverpool-fansen løp ut av stadion slo de knyttneven i veggene i frustrasjon over eget lags impotens. Dette var ikke det gamle Liverpool. Dette Liverpool løper ned blindveier, de slår feilpasninger, mister markering og sleiver når de skal skyte. De etterlater seg store hull i forsvar, og søker inspirasjon på steder de ikke kan finne den.»

«Mest bekymringsfullt for Jürgen Klopp er det at Leeds virket mer sultne enn Liverpool. Dette er et Liverpool-lag bygd på sult. Et lag som drives av sult, som er stolte over sin innsatsvilje, et lag som har vunnet en ligatittel på sult og Champions League på sult. De virket bare slitne. De virket ferdige.»

Nunez tapte duellen med Meslier

Richard Jolly i The Independent er ikke spesielt imponert over Darwin Nunez.

«Mannen som kostet 64 millioner pund virket ubesluttsom da Trent Alexander-Arnold fant ham med en strålende langpasning i første omgang. Da Salah vant ballen etter at Liam Cooper bommet gjorde han sin andre store blunder for kvelden. Nunez fikk en enorm sjanse, men uruguayaneren kunne ikke overliste Meslier. Den siste halvtimen bombaderte Liverpool gjestene. De hadde 22 skudd i denne kampen, men bare ett gikk inn. Jürgen Klopp forsøker å finne et system som gir stabilitet. Liverpool var alt for åpne. Begge lag forsøkte å spille i høyt tempo, og begge var uryddige og slet med å forsvare seg.»

Jolly påpeker at Liverpool slapp in det første målet for tolvte gang på de 16 siste ligakampene. Men det tok bare ti minutter for de røde utlignet. 

«Begge lag virket selvdestruktive i en åpning av kampen med to komiske tilbakespill. Begge ganger var lagets keeper strandet i ingenmannsland. Men bare en av dem førte til scoring. Det virket som Gomez hadde gjort den vanskelige delen av jobben da han tok ballen fra Aaronson, men han hadde ikke sett opp for å se hvor Alisson befant seg før han slo pasningen. Målvakten skled, og Rodrigo fikk åpent mål. Liverpool kunne ha ligget under etter tre minutter mot Ajax, men gjorde ikke samme feil ustraffet mot Leeds.»