– Vi klarer ikke å kvalifisere oss til Champions League dersom vi er så ustabile som vi er nå

Jürgen Klopp fikk under pressekonferansen etter 2-1-tapet for Leeds spørsmål om han var bekymret for at Liverpool ville havne utenfor topp fire denne sesongen.

Liverpool ligge åtte poeng bak Newcastle på fjerdeplass for øyeblikket, men har riktignok en kamp mindre spilt enn laget fra nordøst. Foran Newcastle på tabellen finner vi Manchester City, Arsenal og Tottenham, og det er i skrivende stund 13 poeng opp til ligaleder City. De lyseblå kan passeres av Arsenal dersom The Gunners slår tabelljumbo Nottingham Forest på Emirates i dag.

– Ja, men det er faktisk ikke min største bekymring for øyeblikket. Jeg har mange andre bekymringer, men selvsagt er jeg bekymret for det også, svarte Klopp da han fikk spørsmål om han fryktet at Liverpool ikke vil kvalifisere seg til Champions League neste sesong.

– Jeg er ikke så dum at jeg ikke ser avstanden opp, og jeg vet hvilke lag som ligger der oppe. Du klarer ikke å kvalifisere deg til Champions League dersom vi er så ustabile som vi er for øyeblikket. Så vi må få orden på det, og så får vi se hvor vi ender. Vi vet at alt er mulig, eller mange ting er mulig, men da må vi begynne å vinne fotballkamper. Så langt har vi ikke gjort det ofte nok, la Liverpool-manageren til.

Klopp fikk oppfølgingsspørsmål om grunnene til at Liverpool sliter med å kontrollere kampene. 

– Det er en blanding av flere ting, selvsagt. Det er ingen hemmelighet at nesten alle våre spillere ute på banen kan spille bedre fotball enn dette. Det er det ingen tvil om. Du må selvsagt gjøre de enkle tingene riktig, og gjør du det vil du spille på deg selvtillit, og finne rytmen. Det er slik det er. Vi har klart det i noen kamper, men i denne kampen klarte vi det ikke. 

– Jeg havner i intervju-situasjoner ganske kort tid etter kampslutt, og sier ting. Dette er nå det femte, sjette eller sjuende spørsmålet jeg har fått om dette, for jeg sa en gang at det var vanskelig for oss å kontrollere kampen. Det er ikke alltid det er vanskelig, det er ikke alltid umulig, men i denne kampen var det veldig vanskelig. Vi har hatt andre kamper der vi har hatt de samme problemene også.

Sliter mer mot bunnlagene enn mot topplagene

Ifølge Paul Joyce i The Times har Liverpool under Jürgen Klopp nå tapt flere Premier League-kamper mot lag under nedrykksstreken (11) enn lag som har ligget på Champions League-plassene (10).

– Situasjonen er som den er. Det finnes ingen unnskyldninger, men vi har hatt problemer fra første dag med skader og spillere som ikke har fått kommet i form. Det har vi båret med oss frem til nå. Det er grunnen til at noen spillere har spilt for ofte, mens andre spillere har begynt å spille for tidlig.

– Det er situasjonen, og neste kamp venter allerede på oss. Dere sier det er Napoli, en hjemmekamp, og vi er allerede videre fra gruppen. Jeg vil si at det er Liverpool mot Napoli, og vi bør gjøre en skikkelig innsats. Vi trenger elleve i startoppstillingen i den kampen også, og noen dager senere spiller vi borte mot Tottenham. Det er situasjonen vår. 

– Vi kan ikke gjøre en total forandring nå. Vi må kjempe oss gjennom dette, og kjempe for å få rytme, selvtillit og trygghet. Alt dette må du kjempe for, og det er hva vi gjør.

Har sluppet inn det første målet i åtte av tolv ligakamper

Dette var åttende gang på tolv ligakamper denne sesongen at Liverpool slapp inn det første målet i kampen.

– Jeg ville ha tatt til takke med ett poeng i denne kampen. Ingen andre enn meg ville ha vært fornøyd med det. Men når du ser kampen, og vi slipper inn det første målet, så ville ett poeng ha vært fint. Vi kunne ha levd med det. 

– Mitt største problem med denne kampen er hvordan vi forsvarte oss ved den andre scoringen, for det så ikke ut som det gikk opp for oss at vi hadde mistet ballen. Til vi har gjenvunnet ballen må alle forsvare seg, og vi var ikke tilstede i den situasjonen. Det kan være en forklaring på dette, som jeg ikke er klar over ennå. Det er mitt problem akkurat nå. Men det skjedde uansett, og vi må bare gå videre.