En sjansemagnet, en toppscorer og en med syke tall mot Arsenal. Hvem skal Klopp velge?

Liverpool prøvde ut en formasjon som er som skapt for Darwin Nunez mot Rangers. Nå er spørsmålet om Klopp tør å bruke den formasjonen igjen, og hvem som skal spille spiss på Emirates.

Med en ny 4–4–2-formasjon mot Rangers, ble Darwin Nunez endelig sluppet fri fra start for Liverpool igjen. Tidligere har han bare startet i kampen mot Crystal Palace, der han måtte ut med rødt kort etter 57 minutter, og i kampen mot Everton like etter suspensjonen. 

«De kunne hatt fem eller seks mål. Darwin Nunez selv kunne hatt fire», skriver Neil Jones i Goal.com om Liverpool og Nunez etter Rangers-kampen. 

Klopp optimistisk

Liverpool spilte 4–4–2 defensivt og mer 4–2–4 i angrep, en endring som så ut til å passe spesielt Darwin Nunez godt. 

«Nunez, spesielt, så ut til å tjene på endringene. 23-åringen har fått en tøff start på livet på Merseyside, men han kan ta med seg mye positivt fra sin første Champions League-start for sin nye klubb. Han var livlig, jobbet hardt, hadde gode løp og han skapte sjanser. Mange sjanser. Hadde det ikke vært for Allan McGregor, keeperveteranen til Rangers, hadde han kunne dratt avgårde med matchballen», skriver Jones med henvisning til at Nunez burde hatt hattrick i kampen. 

Klopp fikk selv spørsmål om Nunez sin prestasjon i kampen på fredagens pressekonferanse.  

– Det handlet om bevegelsene hans og bevegelsene til spillerne rundt ham. Noe han har vist i alle kampene han har spilt er at han ofte kommer i gode scoringsposisjoner. Det er det viktigste for en spiss, og det er derfor alle burde være veldig optimistisk med tanke på hva som kommer fra ham i framtiden, sa Jürgen Klopp. 

Klopp snakket også om at de ønsker å bruke ulike systemer for å bli mer uforutsigbare. Så om samme formasjon vil bli brukt mot Arsenal er et åpent spørsmål, det samme er om Nunez vil få sjansen fra start igjen, eller om Klopp velger Roberto Firmino, Diogo Jota, eller to av de tre fra start.

Med andre ord, det vil være veldig uforutsigbart for Mikel Arteta å vite hva han vil møte på Emirates. 

– Det viktigste for oss er å bli uforutsigbare igjen, og dette er ikke det eneste formasjonen vi kan spille i. Vi må velge framover hva som er best mot neste motstander, og hva som er best for oss akkurat nå. Men vi må være mer uforutsigbare, sa Klopp. 

Firmino og Jota

Roberto Firmino er Liverpools toppscorer denne sesongen med fem mål.

– Og så tar jeg ham ut av laget, sa Klopp på dagens pressekonferanse.

– Målene han scoret mot Brighton var fantastiske. Han er en ekstremt viktig spiller for meg, og jeg er fornøyd med han så langt, og forhåpentligvis kan han score enda mer. 

Sist kamp var det likevel Diogo Jota som startet for Liverpool sammen med Nunez, og det finnes også sterke argumenter for at han skal starte på Emirates, men de argumentene handler mest om hans siste kamper der. 

«Roberto Firmino føles som det mest åpenbare valget til den kampen, og er de rødes toppscorer denne sesongen også, mens Jotas statistikk mot Arsenal gjør at han blir vanskelig å ignorere», skriver Jones. 

For Jotas syke statistikk mot Arsenal kan ikke overses. Hvis man skulle gjort et laguttak mot Arsenal basert på de siste kampene på Emirates, er det liten tvil om at Jota burde få en plass i lagoppstillingen til Klopp på søndag.

Sist sesong scoret han en gang hjemme mot Arsenal i Premier League, to ganger borte på Emirates i semifinalen i ligacupen, og scoret på nytt borte i serien. I 2020/21-sesongen scoret han også ett mål hjemme og to mål borte mot Arsenal for Liverpool. Til sammen har han altså scoret sju mål mot Arsenal i de to sesongene han har vært i Liverpool før denne, og fem av målene har kommet i borteoppgjørene på Emirates.

På disse tre bortekampene har for øvrig Liverpool hatt 7-0 i målforskjell! Bakdelen for Jota er naturligvis at han ikke har scoret på 18 kamper for Liverpool. 

ARSENAL–DØDAR: Diogo Jota har scoret mange viktige mål på Emirates de siste to sesongene.

ARSENAL–DØDAR: Diogo Jota har scoret mange viktige mål på Emirates de siste to sesongene.

– Et spørsmål om tid

«Måten Nunez presterte på vil definitivt ha gitt Klopp noe å tenke på. Dette er det mest komfortable han har sett ut siden han kom fra Benfica», skriver Jones og omtaler han som en magnet for sjanser, og viser til at han skaper en sjanse hvert 12. minutt han spiller. 

«Det er liten tvil om at det bare er et tidsspørsmål før målene begynner å komme. Og systemet med fire foran så ut til å passe ham godt, noe som gir ham støtte når ballen blir spilt fram til ham, og som skaper rom for ham til å løpe inn i bak forsvarsspillerne.» 

I «Pausepraten - The Kopite Podcasten» diskuteres også Nunez og den nye formasjonen til Liverpool. 

– Han kommer til mange sjanser, han er en mer allsidig spiss enn jeg trodde på forhånd. Han er ikke noe teknisk vidunder, men har allikevel mange kvaliteter. Jeg tror at vi er nødt til å være tålmodige og må vente til det lykkes for ham, sier en av supporterklubbens grunnleggere, Torbjørn Flatin, i podcasten. 

– Jeg tror Klopp kommer til å bruke ham regelmessig nå framover. Da får man heller ta litt risiko med at det kan ta litt tid før det løsner, men det kan løsne allerede i neste kamp. Han er en viktig brikke i det nye Liverpool, mener Flatin. 

Hør mer av diskusjonen her: 

Søndag klokka 17.30 får vi svaret på hva Jürgen Klopp velger av både formasjon og spillere, nå serieleder Arsenal er Liverpools neste motstander. Kampen vises på V Sport PL og Viaplay.