Alt du trenger å vite før ligaavslutningen mot WolvesNå skal ligaen avgjøres!

Liverpool må gjøre jobben selv mot Wolverhampton, og så krysse fingrene for et mirakel på Etihad Stadium.

Det er ikke mange kamper denne sesongen der det har blitt skrevet og snakket så lite om Liverpools motstander, som det har før dagens møte med Wolverhampton.

Det er kanskje ikke så rart. Wolverhampton har ikke all verden å spille for, mens vi er vitne til en av de mest spennende ligaavslutningene i Premier League-historien. I kamp nummer 38 har Liverpool fortsatt mulighet til å vinne ligagull – men trenger hjelp fra andre. 

Og de andre er ikke hvem som helst, det er Aston Villa-manager Steven Gerrard, hans støtteapparat der flere har kommet opp gjennom Liverpools akademi, assistentmanager og Liverpool-legende Gary McAllister, og tidligere røde på banen som Danny Ings og Philippe Coutinho. Bare så det er tatt med: Coutinho scoret fem mål mot Manchester City da han spilte i helrødt...

Liverpool er avhengig av at Villa får med seg noe fra Etihad Stadium. Det er ikke sannsynlig, men det er mulig, og derfor blir denne søndagen ulidelig spennende.

Tallknuserne i Opta gir Manchester City 80,5 prosent sjanse for ligagull – og Liverpool 19,5. TV 2 har fått Norsk Regnesentral til å spille kampene 100 000 ganger på en datamaskin, og gir Liverpool 23,1 prosents sjanse. Vi kan bare håpe!

KAN BLI TOPPSCORER: Mohamed Salah kjemper om toppscorertittelen.

KAN BLI TOPPSCORER: Mohamed Salah kjemper om toppscorertittelen.

Hva sier managerne?

Wolverhampton ligger som nummer åtte på tabellen, og kan i verste fall bli nummer ti dersom Leicester og Brighton gjør jobben sin og vinner sine kamper samtidig som de taper...

De kan ikke klatre høyere på tabellen, og det blir ikke europacupspill på Bruno Lage sitt lag denne sesongen. Hver plass i Premier League er verdt ca 2,4 millioner pund – så sånn sett er det mye å spille for. Samtidig vil Wolverhampton tjene en god slant dersom Diogo Jota blir ligamester med Liverpool, uten at en skal tro pund er noen motivasjon den ene eller andre veien i denne kampen.

Bruno Lage fikk spørsmål om tittelkampen på sin pressekonferanse før søndagens kamp.

– Det har vært en glede å se hvordan de har spilt, og det har vært moro å se disse to lagene kjempe helt innfor ligatittelen. Det Man City og Liverpool gjør i alle turneringer, med å prestere på så høyt nivå hver gang, er så vanskelig for manageren og spillerne. Det er derfor de er så spesielle, fordi det er bare spesielle folk som kan gjøre dette, og de er de beste lagene i turneringen, og kanskje de beste lagene i verden, sier Lage.

Wolves har fire tap og to uavgjorte på sine seks siste ligakamper. Forrige seier i Premier League kom hjemme mot Aston Villa tidlig i april.

– Det blir spennende å være involvert i denne situasjonen, og for oss blir det å spille mot et sterkt lag med en verdenskjent manager. Vi skal vise oss fra en annen side enn det vi har gjort i de siste seks kampene. Vi har gjort det bra i bortekamper, og har spilt bra mot slike lag. Vi drar dit med ambisjoner om å spille slik vi liker å spille på store stadioner, sier han.

TILBAKE PÅ ANFIELD: Conor Coady kom i begivenhetenes sentrum da lagene møttes i 2020.

TILBAKE PÅ ANFIELD: Conor Coady kom i begivenhetenes sentrum da lagene møttes i 2020.

Jürgen Klopp har snakket lite om Wolverhampton – men mye om den ekstreme situasjonen Liverpool er i. Nå gjenstår kamp 62 og 63, og begge blir finaler.

– For oss er det veldig positivt. Dersom du har noe å tape, så føles det annerledes. Vi har ikke noe å tape. Vi har vært i denne situasjonen før, og vet at det ikke er så lett, men mesteparten av tiden har vi håndtert det bra, og jeg har ingen grunn til å tenke at City ikke skal håndtere det bra, men situasjonen er annerledes, sa Klopp på fredagens pressekonferanse.

– Vi har vår situasjon. Vi må bare gå for det, og gi det et forsøk, og så ser vi hva utfallet blir. Vi har ikke vunnet denne kampen ennå, og alt snakket er som «så vinner du, og vi må se der» – nei, vi må spille 95 utrolig vanskelige minutter. Med all positiviteten rundt og under kampen vil det forhåpentligvis gå.

Han er forberedt på at det kan bli tøft.

– Men det er en tøff motstander, og jeg har sett disse kampene før. Ikke når jeg har vært involvert, men jeg har sett disse kampene der et lag virkelig går for det, så kommer de under 1-0. Da må du håndtere det. Det er som det er, alt er greit, vi er der vi er nå, så la oss avslutte det på en god måte.

KAN VINNE ALT: Vi har kommet til 22. mai – og fortsatt er det en sjanse for å vinne alt som kan vinnes. En utrolig sesong.

KAN VINNE ALT: Vi har kommet til 22. mai – og fortsatt er det en sjanse for å vinne alt som kan vinnes. En utrolig sesong.

Hvordan er skadesituasjonen?

For Liverpool har både Virgil van Dijk og Mohamed Salah vært tilbake i full trening denne uken, og vil være aktuelle for en startplass dersom Klopp ønsker det.

Joe Gomez måtte ut med en ankelskade på St. Mary's på tirsdag, men det skal ikke være alvorlig, og han kan rekke Champions League-finalen.

Den det er mest usikkerhet rundt er Fabinho. Han har meldt seg klar til Champions League-finalen, og manageren har sagt at vi kanskje kommer til å se ham før, men han har ikke vært å se på trening sammen med lagkameratene. Det vil komme som en liten overraskelse dersom vi ser brasilianeren med fotballsko på Anfield i dag.

For Wolverhampton, er det tre forsvarsspillere som er uaktuelle til kampen.

Da Wolverhampton spilte 1-1 hjemme mot nedrykksklare Norwich forrige søndag, spilte de med en trebackslinje med Willy Boly, Conor Coady og Toti Gomes, mens Jonny Otto og Rayan Ait-Nouri, som imponerte stort mot LFC i forrige møte, spilte på vingbackene.

Trolig blir det det samme forsvaret igjen her, for Romain Saiss, Max Kilman og Nelson Semedo er ute til kampen

Hvordan har det gått så langt?

Liverpool har spilt 52 hjemmekamper mot Wolverhampton i historien. De har vunnet 35, spilt uavgjort i sju og tapt ti. De tre siste etter Wolves sitt opprykk har de røde vunnet.

Også i 2019, da Liverpool trengte hjelp fra Brighton på Etihad Stadium, var det Wolves som var motstander. Da vant de røde 2-0, men Brighton tapte dessverre 4-1 og tittelen gikk til City.

Da Liverpool møtte Wolverhampton tidligere i år, var det Divock Origi som ble den store helten med sin scoring fire minutter på overtid. I dag skal Liverpool ta avskjed med den belgiske spissen, som for alltid vil ha legendestatus på The Kop for sine viktige og avgjørende bidrag når det gjelder som mest.

Både Trent Alexander-Arnold og Jordan Henderson har snakket om spissen i opptakten til denne kampen. Han kommer til å forlate klubben som Bosman-spiller, og blir AC Milan-spiller 1. juli.

Wolverhampton spiller om å bli nummer 8, 9 eller 10 på tabellen.

For Liverpool er det enkelt. Dagens kamp må vinnes, og om de røde gjør det blir de ligamester dersom Steven Gerrards Aston Villa får med seg poeng fra Etihad Stadium.

Vi må krysse fingrene for en tidlig Liverpool-scoring, at det sprer seg til Etihad, at publikum og spillere blir utålmodige, og jo mer tid som går... Hvem vet?

SKAL VIDERE: I dag tar Divock Origi farvel med Anfield som Liverpool-spiller.

SKAL VIDERE: I dag tar Divock Origi farvel med Anfield som Liverpool-spiller.


Hvem skal starte?

Det er lenge siden Jürgen Klopp har hatt så god tid mellom kampene som dette. Med kamp tirsdag, har han hatt onsdag, torsdag, fredag og lørdag på å kunne trene og velge hvem som skal starte denne kampen – det er mer tid enn på lenge!

Det blir spennende å se om Klopp gjør som Carlo Ancelotti på fredag, og bruker det han tenker er bortimot finalelaget til Champions League-finalen i Paris neste lørdag. Med seks dager mellom kampene bør det kunne gå fint – men det kommer selvsagt an på om alle er 100 prosent friske og raske.

Virgil van Dijk kjente noe i kneet i FA-cupfinalen mot Chelsea, og endte med å stå over på tirsdag. Det gjorde også Mohamed Salah som ble byttet ut med ubehag i lysken. De andre ble rett og slett spart, da manageren valgte å bruke hele troppen.

En skulle tro at spesielt Salah vil være desperat for å spille denne kampen. Hueng-min Son er ett mål bak ham i kampen om toppscorertittelen, og han møter ligaens svakeste forsvar i Norwich City... 

Dersom en skulle spå en lagoppstilling, blir det slik: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson, Thiago, Henderson, Keita, Salah, Mané, Diaz.

TOPPSCORER? Mohamed Salah vil trolig være desperat for å komme på banen mot Wolverhampton.

TOPPSCORER? Mohamed Salah vil trolig være desperat for å komme på banen mot Wolverhampton.

Hvordan kan du følge kampen?

Liverpool - Wolverhampton har avspark kl. 17.00, og blir vist på TV 2 Sport Premium 2.

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter.

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE – lagoppstilling og scoringsvarsel!
Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.
Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:

LFC LIVE STOPP til 2077 (for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).