Må punge ut millionsum til Wolves dersom det blir ligagull

Diogo Jota-kjøpet er langt fra nedbetalt, og skulle det bli seriegull på søndag må Liverpool ut med flere millioner pund til Wolves.

Liverpool og Manchester City vil selvsagt gi alt for å sikre Premier League-trofeet på søndag, og deres motstandere Wolves og Aston Villa vil nok gjøre det de kan for å stanse storlagene.

Samtidig kan Wolves ha økonomiske grunner til å juble dersom Liverpool vinner trofeet. Det skriver Daily Mail to dager før serieavslutningen. 

Dersom Villa tar poeng fra City samtidig som Liverpool slår Wolves på søndag, vil de røde vinne ligaen. I så fall må de røde punge ut flere millioner pund til Wolves som følge av en klausul i overgangsavtalen for Diogo Jota. 

Jota-avtalen lever fremdeles

Da portugiseren ble hentet til Anfield i september 2020 ble det meldt om en overgangssum på 45 millioner pund, men kun 4 millioner ble betalt med en gang. Deler av den resterende summen avhenger både av spillerens og klubbens prestasjoner. 

Ifølge Daily Mail har Liverpool betalt ytterligere 13 millioner pund til Wolves siden overgangen ble et faktum, så Jota har så langt kun kostet de røde 17 millioner pund.

Wolves lar seg nok motivere mer av å ta en skalp mot de røde og samtidig sikre seg åttendeplassen på tabellen, som også gir dem en fin sum penger. Ulvene risikerer å bli passert av Leicester og Brighton på sesongens siste dag.

Denne uken har det vært enkelte aviser som hevder at City har en liknende klausul i avtalen for Jack Grealish, som ble hentet for 100 millioner pund fra Aston Villa i fjor sommer. Daily Mail skriver imidlertid at det ikke er tilfelle, og at City ikke trenger å betale mer for engelskmannen om de blir seriemester. Overgangssummen betales ned i tre avdrag.