Rekord på rekord på rekord

Mye å ta av for de som er glad i rekorder og statistikker etter onsdagens kamp!

Liverpools jakt på kvadrupelen er helt enestående, og mange rekorder ryker på veien mot nye høyder. Etter kampen mot Villarreal er det mange artige rekorder og statistikker å plukke fra. Twitter er alltid stedet å gå når man skal finne slikt, og Jürgen Klopps lag skriver seg inn i historiebøkene på mange måter. 

Første til å nå de tre finalene

Liverpool tok en meget sterk cuptrippel da ligacupen, FA-cupen og UEFA-cupen ble vunnet i 2001, men 21 år senere er en enda større bragd mulig å oppnå. Allerede kan vi slå fast at Liverpool er første klubb til å nå finalen i ligacupen, FA-cupen og Champions League i en og samme sesong, skriver Opta. Blir det triumf i alle tre blir det også naturligvis første gang et lag har klart den bragden. 

Jürgen Klopp er en Europa-ekspert på nivå med noen andre veldig store managernavn. Opta kan opplyse om at Klopp nå har tangert rekorden til Marcello Lippi, Sir Alex Ferguson og Carlo Ancelotti ved å nå fire finaler i Champions League. 

Anfield Watch skriver at Liverpool er første engelske lag til å nå ti finaler i europacupen/Champions League. Ingen andre engelske lag er i nærheten - Manchester United er nærmest med fem. I Europa er det kun Real Madrid, AC Milan og Bayern München som har vært i flere finaler, med henholdsvis 16, elleve og elleve. 

Offensiv styrke

Med tre mål i tirsdagens Champions League-oppgjør er Liverpool oppe i hele 139 scoringer på 57 kamper denne sesongen. 139 mål er klubbrekord, ifølge Opta - og fremdeles gjenstår seks kamper!

Sadio Mané er i fabelaktig form, og han tok over en veldig gjev posisjon i Champions League-historien tirsdag. Han er nå mestscorende afrikaner i utslagsrundene i Champions League, med 15 mål. Didier Drogba scoret 14 utslagsmål i sin karriere. Det melder LFC Stats

Mané kan også skryte av å være den eneste Liverpool-spilleren i historien som har scoret i begge oppgjørene i en semifinale - og senegaleseren har faktisk klart det to ganger! Han gjorde det samme mot Roma i 2018, melder Michael Reid

Mohamed Salah er mest kjent for å være en av verdens beste målscorere, men denne sesongen har han nådd nye høyder også som servitør. Han leverte målgivende i begge oppgjørene mot Villarreal, og ifølge WhoScored.com har Salah nå satt en personlig assistrekord. 15 målgivende pasninger har han aldri nådd før. 

Kjøret går

Luis Diaz er den spilleren i verden som har spilt flest kamper for klubb- og landslag i 2021/22-sesongen, melder Nick Harris. Colombianeren har spilt hele 64 kamper denne sesongen, og kan komme opp i 70 om han er på banen i de resterende kampene. Sadio Mané og Mohamed Salah står på sin side med 60 hver, og som vi vet har de vært involvert i noen beinharde ekstraomganger både for Liverpool og sine landslag. 

Naby Keita har ikke spilt like mye, men han har satt en personlig rekord, ifølge Michael Reid. Guineaneren spilte sin 34. kamp for sesongen tirsdag - så mange har han aldri nådd i løpet av en enkeltsesong den røde drakten. 

Ibrahima Konaté har på sin side spilt 24 kamper for Liverpool, og han har fremdeles til gode å tape. 18 av kampene er vunnet og seks har endt uavgjort. Reid skriver at ingen har hatt en så lang rekke kamper ubeseiret i starten av Liverpool-karrieren. Den lengste ubeseirede rekken totalt er det Alex Oxlade-Chamberlain som har. Han opplevde ikke å tape mellom mars 2018 og februar 2020. 

Borteform i verdensklasse

Liverpool FC har selv lagt ut en rekord de er stolte av. De er første lag i historien til å vinne samtlige seks bortekamper i en Champions League-sesong. Porto, Atletico Madrid, AC Milan, Inter, Benfica og Villarreal har alle blitt slått på deres hjemmebaner på vei mot finalen.

De røde har samtidig satt en klubbrekord. Totalt har det blitt ti seiere i Champions League denne sesongen - rekord, ifølge LFC Stats. La oss håpe det blir elleve.

Vi avslutter med en siste opplysning fra Reid, som også handler om en bragd på bortebane. Ikke siden 2008 har Liverpool snudd 0-2 til pause til seier på bortebane. Da skjedde det mot Manchester City.