– Klopp er hard og ærlig, men bygger likevel selvtilliten din

Gini Wijnaldum kom til Liverpool som angrepsspiller, men har blitt en komplett midtbanespiller under Jürgen Klopp.

30. okt 2018 kl 11.23 Arve Vassbotten

Da Georginio Wijnaldum kom til Liverpool for 25 millioner pund sommeren 2016, kjøpte Liverpool en offensiv midtbanespiller/angrepsspiller. I Newcastle scoret han 11 mål på 40 kamper, og i PSV hadde han 56 mål på 154 kamper.

I Liverpool står han så langt med ni mål på 105 kamper, men så har også rollen hans endret seg betraktelig, og spesielt på slutten av fjorårssesongen og denne. Selv mener Wijnaldum han er blitt en mer komplett spiller i tiden i Liverpool.

Blitt allrounder

– Før jeg skrev under for Liverpool, spilte jeg som nummer 10 for Newcastle. Jeg var stort sett i angrep der, jeg hadde ikke så mye defensivt arbeid, og spilte ikke som verken nummer 6 eller nummer 8. Å lære seg å spille i flere roller har gjort meg til mer allrounder.

– Det er en fordel for å kunne spille oftere, og det gjør det enklere for manageren å ha spillere som kan bli brukt i ulike posisjoner også da, sier Wijnaldum til The Mirror.

– Jeg tror jeg har vist at jeg har defensiv disiplin til å spille som en dyp nummer 6, og til å starte oppbygningen med pasningsspillet mitt. Jeg kan også spille høyere i banen, og gjøre en forskjell i motstanderens sone. At jeg kan gjøre begge deler har hjulpet meg til å spille så mange kamper, sier han.

GOD SESONGSTART:
GOD SESONGSTART:  Georginio Wijnaldum har gjort sine saker fra denne sesongen.

– Klopp har hjulpet meg mye

27-åringen er ikke i tvil om at Jürgen Klopp har gjort ham til en bedre spiller.

– Jeg har absolutt vokst som spiller gjennom min tid her. Forventningene er så høye i en så stor klubb, og det driver deg til å bli bedre.

– Jeg kan ikke snakke for alle spillerne, men jeg har et godt forhold til Klopp. Han har hjulpet meg mye. Han kan være hard, fordi han alltid følger med på deg og sier det han tenker. Men han er ærlig, og det liker jeg.

– Det er alltid på riktig måte, alltid av riktige grunner. Det er ikke for at du skal få en dårlig følelse eller noe slikt. Han er veldig hard, men på den andre siden holder han selvtilliten din høy. Han understreker også at feil bare er en del av fotball.

Selv om baklengsmålet mot Leicester huskes best for Alissons tabbe, da han forsøkte å drible Kelechi Iheanacho, før Rachid Ghezzal satte ballen i nettet, tar også Wijnaldum ansvar for det som ledet til målet.

– Jeg husker mot Leicester at jeg gjorde en feil som førte til mål. Han var ikke sint på feilen, men mer på min reaksjon etterpå. Han mente jeg var for opptatt av å tenke på det istedenfor å bare legge det bak meg, sier Wijnaldum.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]