Bekrefter at stjerneduoen vil starte

Thomas Tuchel har møtt pressen før onsdagens kamp.

27. nov 2018 kl 19.24 Arild Skjæveland

Neymar og Kylian Mbappé vil begge være tilbake på laget og med fra start når Paris Saint-Germain tar imot Liverpool onsdag kveld. Det bekreftet Thomas Tuchel på sin pressekonferanse dagen før dagen.

– De er friske, har trent både i går og i dag, og vil starte i morgen, sa tyskeren på sin pressekonferanse.

– Jeg vet ikke om kampen kommer til å være mer taktisk, men mot Liverpool er det viktig at spillerne føler seg komfortable i alle posisjoner, for du har ingen tid til å tenke. Du må ta raske avgjørelser, sier han før kampen.

Bedre forberedt nå

Tuchel sier at laget hans er bedre forberedt nå enn de var før kampen på Anfield, der de helrøde vant 3-2.

– Vi må forsvare oss bra mot Mané, Salah og Firmino, og det er veldig vanskelig. Ta Firmino som eksempel. Han kan spille i alle posisjoner i angrepet, så vi må kunne omstille oss. Han har spilt i 4-4-2, men det endrer ikke så mye på strukturen. Nøkkelen for oss er å spille med selvtillit, sier han.

– Vi må spille ballen raskt og ta raske avgjørelser. Vi må tenke raskt, finne Neymar og Mbappé, og være farlige.

– Vi har hatt mer tid til å studere motstanderen, så vi vet hva som kan være bra for oss. Vi har selvtillit, men samtidig er dette en utfordring, for Liverpool er blant de beste lagene i Europa. De er alltid tøffe å møte, selv på hjemmebane, sier han.

Skryter av Klopp

Tuchel har kun slått Klopp én gang som manager. Det var da han ledet Mainz. Onsdagens kamp blir det 14. møtet mellom de to.

– Dersom du legger vekt på ordet «lag», så ender du opp med Liverpool. De spiller virkelig som et lag under Jürgen. De har hatt tre år sammen for å få denne mentaliteten, og det er en fordel. I morgen vil vi være der med våre supportere, og laget mitt har også vist vinnerkultur.

– Jeg frykter ingenting, men jeg føler helt klart presset i hver kamp. Denne kampen er enda mer spesiell. Den er viktig, for kampen i morgen vil bli avgjørende, og jeg kjenner på presset. Det er mitt press, og reflekteres ikke på spillerne.

– Det er en sjanse for at vi ikke vinner. Det er veldig viktig at vi tenker på å vinne i morgen. Fokuset er på å vinne, og hva som skal til for at vi vinner. Det er veldig viktig at vi spiller som lag og ikke mister fokus. Jo større kamp, jo mer press.

– Jürgen har gjort en utrolig jobb, og er en utrolig trener. Han har gjort en strålende jobb for å få denne maskinen på banen hver tredje dag.

Paris Saint-Germain - Liverpool spilles onsdag kl. 21.00, og sendes på Viasport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]