Har bare tapt to av de siste 49 hjemmekampene i Europa

Paris Saint-Germain er vanskelig å tukte på eget gress, men sliter med å lykkes helt i Champions League.

27. nov 2018 kl 12.09 Torbjørn Flatin

Med seier i Paris på onsdag kveld, og Røde Stjerne ikke vinner i Napoli, da vil Liverpool være klare for cupspillet i denne sesongens Champions League.

Å vinne mot PSG på Parc des Princes er imidlertid ingen dagligdags affære. På sine 49 siste hjemmekamper i Europa har topplaget i Frankrike kun tapt to ganger, 3-1 mot Barcelona i kvartfinalen i 2014/15 og 2-1 mot Real Madrid da de forrige sesong røk ut i 1/8 finalen. Før det må en tilbake til 2006/07 og gruppespillet i UEFA-Cupen, hvor man gikk på et 4-2 nederlag mot Hapoel Tel-Aviv fra Israel.


Sliter mot engelsk motstand

Hvis en skal prøve å finne noen trøstende tall så har PSG bare vunnet en av sine sju siste kamper i Champions League, men vi snakker da først og fremst om bortebane som et problem for de blå og røde. Liverpool har for øvrig tapt fire av sine seks siste kamper i turneringen.

Franskmennene har ikke vunnet noen av sine fem siste kamper mot engelsk motstand i CL, men hvis en ser på hjemmekampene er det et tap av åtte forsøk i Paris og en må så langt tilbake som 2004/05 og et møte med Chelsea.

Ikke lenger enn kvartfinalen

Paris Saint-Germain vil utvilsomt selge seg dyrt foran egne fans, ikke minst fordi de «nyrike» med sine store ambisjoner fortsatt ikke helt har funnet formelen i Champions League. Under de to siste sesongene har de begge gangene blitt slått ut av 1/8 finalene, mens de i de fire årene før der måtte tåle exit i kvartfinalene.

For PSG vil det onsdag kveld kun være seier som gjelder, og som i tilfellet sørge for at det er 50. gang de vinner en kamp i Champions League (ikke kvalifisering medregnet). Faktisk vil det samme være tilfellet for Liverpool.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]