– Blir automatisk bedre av å spille sammen

Liverpools midtbane har prestert strålende de siste ukene.

20. des 2018 kl 14.19 Marius Rabben

Den knallharde kampen om plassene på midten er noe Jürgen Klopp flere ganger har trukket frem som helt nødvendig for å henge med i toppen over tid – på grunn av muligheten til å rullere uten at det skal gå på bekostning av kvaliteten.

Men den som spiller mest av de løpssterke midtbanespillerne, er Georginio Wijnaldum.

Hittil står nederlenderen med 15+1 kamper i Premier League og 21+1 opptredener totalt denne sesongen. Kun Virgil van Dijk (23) og Mo Salah (22) har flere starter av utespillerne så langt.

– Spillestilen kler meg

Etter samfulle minutter i det dramatiske Merseyside-derbyet for snart tre uker siden, fikk Wijnaldum etterlengtet hvile og var ute av 18-mannstroppen for første gang denne sesongen i bortekampen mot Burnley.

Så fortsatte desemberprogrammet mot Bournemouth, Napoli og Manchester United på åtte dager. Wijnaldum var den eneste på midtbanen som spilte 90 minutter i alle kampene.

I Bournemouth hadde han sommerkjøpene Fabinho og Naby Keïta ved siden av seg, før det i den svært viktige kampen mot Napoli var kaptein Jordan Henderson og James Milner. Mot Manchester United på søndag var Fabinho og Keïta tilbake i elleveren.

– For min del var det ikke så vanskelig, sier han til klubbens nettside om flere intense kamper på kort tid.

– For jeg er i god form, jeg er fortsatt ung, så spillestilen vår kler meg, kvalitetene mine og min type fotball. Man spiller mot store lag som også har sine kvaliteter, noe man må forsvare seg mot. Det er alltid vrient å spille mot de lagene. Men jeg hvilte bra mellom kampene, og jeg tror de passet meg bra, så det var egentlig ikke et problem for meg å ha disse kampene på ei uke.

Wijnaldum sier han trives på banen med samtlige midtbanespillere i stallen.

– Hjelper hverandre

Selv om de to nyeste medlemmene fortsatt jobber med engelsken sin, går kommunikasjonen også bra med midtbanekollegene.

– Det er ikke sånn at vi prater sammen gjennom en hel kamp, men vi prøver å hjelpe hverandre. Når du spiller fotball og har en forståelse, trenger du ikke alltid å prate. Vi forsøker bare å nyte det ute på banen. Det er det vi har gjort frem til nå, og jeg håper vi kan gjøre det ut sesongen.

– Det handler ikke bare om spillestilen, men Naby og Fabi kom også fra et annet land, og alt er nytt: De må finne et nytt hus på et nytt sted, slik at det ikke bare er fotballen som må tilpasses, men også livene deres. Noen ganger tar det tid, mer enn forventet, men jeg synes de begge har kommet godt i gang.

– Gjør spillerne enda bedre

At klubben hele tiden er på jakt etter bedre spillere, er noe Wijnaldum ser på som normalt og positivt.

– Ettersom Liverpool er et topplag, blant de største i England, vil de alltid signere gode spillere, og det betyr at det alltid vil være konkurranse på laget. Det gjør spillerne enda bedre. Ikke bare fordi du har en «motstander» i din posisjon, men også fordi du spiller og trener sammen med gode lagkamerater, så du blir automatisk en bedre spiller.

Selv ble populære Wijnaldum tidligere i sesongen bekreftet som lagets 4. kaptein, stemt frem av lagkameratene. Altså er 28-åringen de rødes kaptein hvis ikke Henderson, Milner eller van Dijk spiller.

– Jeg forsøker bare å hjelpe alle sammen. Jeg legger ikke press på eller «tvinger» meg selv til å hjelpe fordi jeg ble stemt frem som 4. kaptein, uttrykker nederlenderen.

– Jeg gjør bare det jeg føler er riktig, og jeg er vanligvis en person som prater og kommer godt overens med alle.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]