– Vi spiller uten frykt

Scouseren Conor Coady skryter av selvtilliten i Wolves foran møtet med favorittklubben.

20. des 2018 kl 10.30 Marius Rabben

Den tidligere Liverpool-spilleren, som forlot de røde for en halv million pund i 2014, er blitt en viktig brikke og kaptein for ulvene som nå står med tre Premier League-seiere på rad.

Så godt som hele Coady-familien er opprinnelig røde, men akkurat fredag kveld heier de på Wolverhampton.

– Helt klart. Familien følger meg overalt. De elsker hva denne klubben har klart i min tid her, de er store Wolves-supportere, sier han til Express & Star.

– Mine to gutter kan egentlig ikke så mye om Liverpool. De har Wolves-drakter og kommer på alle kampene. De er besatt av Ruben Neves, og synger sangene hans og alt sånt. Henri, min eldste, på tre år, elsker det.

– Jeg har vokst opp i et rødt hjem; alle er Liverpool-supportere. Vel, onkelen min kommer på hver eneste Wolves-kamp, og han er den eneste blå i familien, så han får høre det fra alle kanter.

Røde idoler

Coady kom inn på Liverpool-akademiet som 12-åring i 2005, og spilte med blant andre Raheem Sterling på veien mot profftilværelsen. Han måtte tåle sammenlikninger med Steven Gerrard i ungdomsårene, som sentral midtbanespiller med gode nok lederegenskaper til å vinne U17-EM som England-kaptein, men har de siste årene blitt brukt i en stopperrolle.

– Det var alltid Gerrard og Carragher for meg, svarer han på spørsmål om hvem som hadde størst innflytelse på ham gjennom Liverpool-tiden.

– Deretter Fernando Torres på sitt beste, så Luis Suárez. Spesielt hadde Gerrard og Carragher stor innflytelse på meg. Jeg var heldig nok til å få trene med dem og lære av dem. De gikk aldri glipp av en treningsøkt og skjulte ingenting. Det er viktig at du lærer så mye som mulig av dem.

– Gerrard var mer en matchvinner-type. Carragher, med måten han pratet på og organiserte ting, var det godt å lære mye fra. De snakket med deg når de trodde du kunne forbedre deg, og sa at jeg kunne være bedre på ditt og datt. Sånn var det med alle de unge spillerne.

Mange foran i køen

25-åringen kom såpass langt i helrødt at han fikk førstelagsdebuten i samme startellever som Carragher, i mot Anzji i Europaligaen høsten 2012, men sammen med et kort innhopp mot Fulham i Premier League var det hans eneste A-lagskamper for Liverpool.

– Klubben hjalp meg med å bli bedre som spiller og person, fortsetter Coady.

– Det var en bra aldersgruppe. Vi kom igjennom på et bra tidspunkt, men det var ikke mange som brøt inn på førstelaget, noe som viser hvor vanskelig det var.

Situasjonen gjorde at Coady innså hvor tøft det ville være å spille seg til fast plass på Anfield.

Etter å ha fått smaken på regelmessig spilletid på utlån hos Sheffield United, valgte han å prøve lykken i Huddersfield som 21-åring.

– Jeg visste hvor jeg sto og hvor vanskelig det ville være å komme inn på Liverpools lag. Jeg hadde Gerrard, Jordan Henderson, Joe Allen og Lucas Leiva foran meg. Jeg elsket tiden min i Sheffield United, med spilletid uke inn og uke ut, og jeg ønsket ikke å gå tilbake til å spille U23-fotball, forklarer han.

– Jeg hadde en samtale med Brendan Rodgers, som var strålende med meg. Han sa de kun ville sende meg til en klubb hvor de trodde jeg ville forbedre meg i. Heldigvis gjorde jeg det i Huddersfield.

Vant foran The Kop – som bortespiller

– Å reise var ikke en vanskelig avgjørelse. Gjennom oppveksten min ønsket jeg å bli fotballspiller. Som ung ville jeg bli det for Liverpool, men etter noen år ble jeg mer realistisk.

Coady skulle imidlertid returnere til Anfield. Denne gangen som Wolverhampton-spiller i januar 2017, da klubbene møttes i FA-cupen. Og den første seniorkampen hans på Anfield ble minneverdig:

Før minuttet var passert tok Wolves ledelsen foran The Kop. Like før pause doblet de ledelsen. Det ble spenning mot slutten da Divock Origi reduserte, men Wolverhampton avanserte til femte runde med 2–1.

– Det var en spesiell dag. Jeg sov knapt natta i forkant, jeg satt opp til klokka seks på badet. Jeg hadde aldri spilt en førstelagskamp på Anfield. Men jeg er en konkurransemann, så jeg ville aldri bare nyte dagen, sier Coady.

– Det var spesielt å høre You’ll Never Walk Alone og spille foran The Kop og sånt, men så fort jeg hørte fløyta, var det kamp.

– Ønsker å gjøre det igjen

Scouseren sier at han følte i garderoben før oppgjøret at spillerne hadde troa på en sjokkseier.

– De hadde mange unge spillere i lagoppstillinga, og jeg tenkte at vi virkelig kan klare det.

Opplevelsen for snart to år siden kan komme godt med foran Coadys andre møte med barndomsklubben.

– Det betød ingenting at jeg heier på dem; jeg ønsket å vinne for Wolves. Med den erfaringen tar det en del fra fredagens kamp med tanke på det emosjonelle, på en bra måte, sier han, og legger til:

– Jeg har spilt mot Liverpool tidligere og vunnet. Vi ønsker å gjøre det igjen nå.

– Må sørge for å være klare

Men i motsetning til forrige gang, der Jürgen Klopp ikke stilte med toppet mannskap, vil fredagens ligakamp by på noe helt annet.

– De er skremmende med den hurtigheten de har, de bevegelsene og måten de spiller på. Firmino faller nå lavere for å hente ballen, og de har flere forskjellige måter å spille på. Men vi må sørge for at vi er klare, sier Coady.

– Vi må være fullt fokuserte på våre oppgaver i 95 minutter. Skrur du av, så straffer de deg. Man møter slike utfordringer hver uke i denne ligaen.

Wolverhampton er klubben utenfor topp seks som har tatt flest poeng mot topplagene denne sesongen: I løpet av fem kamper har ulvene kun ett tap så langt – mot Tottenham (2–3) hjemme. Det ble 1–1 her mot Manchester City, og de har også fått med seg 1–1 fra både Old Trafford og Emirates Stadium.

I begynnelsen av desember vant de 2–1 over Chelsea på Molineux etter å ha ligget under til pause.

– Vi forandrer ikke på noe

Coady skryter av manager Nuno Espírito Santo, og trekker spesielt frem 44-åringens gode evne til å snakke med spillerne sine.

– Med måten han forklarer ting på, stiller du egentlig ingen spørsmål. Jeg har ikke vært involvert i noe sånt. Det blir enkelt på en måte: Han forklarer noe, og det gir bare mening. Det er vanskelig å forklare. Han snakker mye om at vi skal spille på vår måte og holde på identiteten vår.

– Vi kommer ikke til å forandre på noe, uansett hvem vi møter. Vi er uten frykt og spiller for å vinne kampen. Liverpool har et briljant lag, men vi skal være klare for dem. Hele klubben, supporterne, spillerne, alle sammen, har høy selvtillit. Vi skal være fryktløse.

Wolverhampton mot Liverpool spilles fredag kl. 21.00 og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]