– Vi må være strålende i alle lagdeler for å ha en mulighet

Bournemouth-manageren sier Liverpool «definitivt er bedre» denne sesongen.

7. des 2018 kl 20.41 Marius Rabben

På sørkysten husker vertene godt at møtene med Jürgen Klopps mannskap endte med null poeng og totalt 0–7 i målforskjell forrige sesong. I Bournemouth ble det firemålsseier til gjestene som ledet med tre halvveis.

Nå kommer de helrøde på besøk tre dager etter å ha beseiret fysiske Burnley borte.

– De tar ikke lett på oss

Trepoengeren på Turf Moor kom med hele sju endringer på startelleveren fra Everton-oppgjøret, og selv om den svært viktige, avgjørende Napoli-kampen i Champions League venter på tirsdag, er Bournemouths manager sikker på at bortelaget ikke sparer på kruttet.

– Jeg tror de ser på kampen mot oss som veldig viktig i deres Premier League-sesong. De kommer ikke til å ta lett på oss. Vi forventer at vi møter et heltent Liverpool-lag, sier Eddie Howe, ifølge Sky Sports.

41-åringen beskriver de røde som mye mer besluttsomme og solide dette året enn tidligere.

– De har definitivt forbedret seg som lag, sier han.

– Den defensive statistikken deres er strålende, og noe som krever masse arbeid på treningsfeltet og mye disiplin. Du vinner ikke ligaen uten det, så de beveger seg i retningen de ønsker.

– Sammen med mye sterkere tall defensivt har de spillere som kan vinne kamper på et øyeblikk. Dere kjenner til spillerne like godt som jeg gjør. Vi er nødt til å være veldig disiplinerte i forsvarsspillet i denne kampen for å ha noen som helst mulighet til å få et resultat, forteller Howe.

Bournemouth vant 2–1 hjemme over Huddersfield på tirsdag, noe som var etterlengtet etter fire nederlag på rappen.

Det må nevnes at det inkluderer kamper mot Manchester United (1–2), Arsenal (1–2) og Manchester City (1–3).

Klopp: – Bournemouth er fulle av selvtillit

I Premier League har Bournemouth så langt vunnet 7 av 15 runder, og ligger på en sterk 7. plass – foran United og ett plussmål bak Everton.

– Dette er en tøff en, sa Jürgen Klopp under fredagens pressekonferanse på Melwood.

– Bournemouth er i veldig god form, til tross for at de har tapt noen kamper. Jeg er klar over det, men alle som har sett kampene deres, så at motstanderen virkelig måtte jobbe for det fordi de er så godt organiserte og så gode på kontringer og fulle av selvtillit.

Ettersom dette er lørdagens tidligkamp, vil Liverpool med seier klatre forbi City og opp på tabelltoppen. Muligheten til å legge press på ligalederen er ikke noe Klopp tenker mye på før kampen.

– Varer trolig bare noen timer

– Jeg tror ikke de føler noe press. Det ser i hvert fall ikke sånn ut, sier han.

– Vår målsetning er å prestere på høyeste nivå, for det er det som trengs mot Bournemouth. De spiller en fantastisk sesong, og det er en enestående jobb Eddie gjør der, så det blir vanskelig nok.

– Men jeg vet selvfølgelig at alle spillerne er klar over det (tabellsituasjonen), så jeg trenger ikke å nevne det. Det er en stor oppgave som venter. At vi har muligheten til å komme på 1. plass er vel og bra, men sannsynligvis vil det bare vare i noen få timer.

Skadesituasjonen i sør

De røde må som kjent klare seg uten blant andre Joe Gomez og sannsynligvis Sadio Mané på Vitality Stadium. På motsatt halvdel bekrefter Howe at Lewis Cook mister resten av sesongen med en alvorlig kneskade som krever operasjon, og at midtbanekollega Dan Gosling, som har mistet de to siste kampene, rekker ikke oppgjøret.

– Å miste hvilken som helst spiller er en stor nedtur akkurat nå. Rotasjon på dette stadiet av sesongen er viktig. Vi har en bra spillerstall, og det er i slike perioder vi må utnytte den, sier han.

– Selv om skadene er et slag i trynet og åpenbart ikke noe vi ønsket, gir det andre en mulighet til å steppe inn på laget. Dan (Gosling) er fortsatt ute. Vi venter på diagnosen for kneproblemet hans, så han kommer definitivt til å miste helgas kamp.

– Det er aldri en ideell tid på året å miste noen spillere, men spesielt ikke to spillere i samme posisjon. Lewis har det greit, men er naturlig nok skuffa. Han er allerede i gang med planleggingen av et comeback.

– Kjenner til styrkene deres

Cook skal gjennom en kneoperasjon i helga. Samtidig er Adam Smith langtidsskadet, og ventes ikke tilbake før slutten av februar.

Men Bournemouth har tro på at de kan være et bananskall. I desember for to år siden viste de at det absolutt er mulig med 4–3 etter å ha ligget under 0–2 og 1–3 etter pause.

– I en enkeltkamp kan vi slå hvem som helst, sier Howe.

– Det tror jeg oppriktig, men her er vi nødt til å være helt strålende i samtlige lagdeler. Det er en stor utfordring for oss mot Liverpool. Vi kjenner til styrkene deres og hvor gode de kan være.

Avspark på Vitality Stadium er lørdag kl. 13.30. Kampen vises på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]