Jürgen Klopp om sitt rekordkjøp:- Van Dijk vil bli forsvarssjef, men er ikke helt klar ennå

Ifølge manageren vil røde fans få se det aller beste av Liverpools nye midtstopper først til neste sesong.

10. feb 2018 kl 09.38 Torbjørn Flatin

Mye av fokuset foran morgendagens kamp mot Southampton er rettet mot Virgil van Dijk, nok en spiller de røde har hentet fra klubben i sør og for svimlende £75M. Jürgen Klopp sier at spilleren så langt har vært alt han forventet at han skulle være, men at han fysisk ikke er i toppform og at en først får se det aller beste av van Dijk etter en pre-season.

- Jeg er ikke overrasket over at han virkelig er fantastisk og nøyaktig hva vi forventet, uttalte Klopp til Liverpool Echo.

- Han har alt verktøyet innen fotballen, han blir stadig bedre og bedre. Han var ikke hundre prosent fysisk klar da han kom og han vil bli enda bedre de nærmeste ukene.

- I tillegg er det helt annerledes å arbeide her. Liverpool er en fremragende stor klubb hvor det er mye som skjer omkring treningene, mye mer enn i andre klubber, noe som bare er bra.

- Du må imidlertid tilpasse deg slikt, og deretter er det fotballen. Vi har hatt mye mer tid til å trene i det siste, men det er fortsatt ikke hva du kan kalle pre-season.

- Slik er det, og det er derfor jeg har sagt at du vil se det beste av Virgil van Dijk etter pre-season.

Vil få «varm» velkomst

- Vi spiller med et forsvar som står høyt. Ikke alle er fornøyde med hvordan vi forsvarer oss, men se på statistikken. Vi gir ikke motstanderen mange sjanser med et slikt forsvarsspill. Det er annerledes og det er veldig krevende.

- Han (van Dijk) vil en dag begynne å styre vår bakre linje, men for øyeblikket er han ikke hundre prosent vant med det. Det er slik det blir når du kommer midt i en sesong.

- Han var ikke særlig fornøyd etter siste kamp med den siste situasjonen. Det var tøft. I en annen klubb er det kanskje glemt etter en time, i Liverpool vil folk snakke om det i en hel uke, fortsetter Klopp.

Det er ventet at Liverpools svære nummer fire vil få en «varm» velkomst når han i morgen løper ut på St. Mary’s.

- Det er ikke slik at jeg har spurt han om han ønsker å spille eller noe slikt. Du bare sier noen få ord om det, forklarer Jürgen Klopp om det presset hans nye midtstopper vil ha på seg på sin gamle hjemmebane.

- Det er ikke noe veldig spesielt. Det er bare fem uker siden han reiste derfra.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]