– Jeg tror det meste er avgjort i toppen nå

TV2-ekspert Simen Stamsø-Møller tror ikke det blir mange endringer på de fem øverste plassene på Premier League-tabellen i løpet av de siste ligarundene.

19. apr 2018 kl 17.48 Einar Kvande

Manchester City er allerede ligamestere. Bak de lyseblå kjemper Manchester United, Liverpool, Tottenham og Chelsea om de tre gjenværende Champions League-plassene.

– Jeg tror nok Manchester United tar andreplassen nå, etter at de slo Bournemouth i går, selv om det selvsagt ikke helt bankers. Men når de fikset en vanskelig bortekamp i Bournemouth såpass bra, ser det lovende ut for dem med tanke på andreplassen. De har fire poeng ned til Liverpool nå, og det er bare 12 poeng igjen å spille om, resonnerer Simen Stamsø-Møller til Liverpool.no.

TV2 sin fotballekspert er en travel mann om dagen. I går var han med på å tape 8-0 for Vålerenga i cupen, og dagene går med til å kombinere spill for Årvoll med jobben i TV 2.

– Det spiller egentlig liten rolle hvem som blir nummer to, tre eller fire i Premier League. Ja, det er litt penger involvert, og selvsagt har vi rivaliseringen mellom Manchester United og Liverpool, men det viktigste for alle klubbene som er involvert i toppkampen er å komme med i neste års Champions League, slår Stamsø-Møller fast.

– Chelsea er kommet litt på hæla. De er åtte poeng bak Tottenham og 10 poeng bak Liverpool, med en kamp mindre spilt. Jeg tror faktisk Antonio Conte har mest fokus på FA-cupen nå, og ser ikke bort i fra at han kommer til å stille med et svekket lag mot Burnley i kveld. Mye kan bli avgjort på Turf Moor. Chelsea fikk bare med seg ett poeng derfra i fjor, og dersom det samme skjer i kveld er jo Liverpool nesten sikret Champions League-spill neste sesong.

– Dersom Liverpool da slår West Bromwich på The Hawthorns i helgen kan de senke skuldrene, og konsentrere seg fullt og helt om Champions League-semifinalene mot Roma.

Få spenningsmomenter

TV2 hadde nok gjerne sett at det hadde vært mer spenning knyttet til toppen av Premier League når de fleste lagene har 3-4 kamper igjen.

– Vi skal jo prøve å lete frem spenningsmomentene, men jeg tror det meste er avgjort i toppen nå. Manchester City har vunnet. Jeg tror Manchester United blir nummer to og Chelsea nummer fem. Det eneste som ikke er avgjort, slik jeg ser det, er hvem som blir nummer tre og fire av Liverpool og Tottenham.

Det hadde selvsagt vært gunstig for Liverpool om topp fire-plasseringen hadde vært sikret før de to semifinalene mot Roma i Champions League, og ideelt sett allerede før lørdagens kamp mot West Bromwich.

– Liverpool har gode muligheter til å nå finalen

– Jeg tror uansett at Liverpool har gode muligheter mot Roma. De har utviklet seg enormt som lag denne sesongen, og kan by på et angrepsspill som Roma vil slite med på henge med på, om de kjenner til Mohamed Salah aldri så mye fra før, sier Stamsø-Møller.

– Roma er et merkelig lag. De har spilt mange dårlige kamper i ligaen, men har vært veldig gode i Champions League. Jeg holder Liverpool som favoritter - i regionen 60-40/55-45.

– Den første kampen på Anfield blir nøkkelen i oppgjøret. Roma skal få slite der, og så spørs det hvem som har marginene med seg. Jeg tror det er viktig at Liverpool legger grunnlaget på hjemmebane, og at de ikke gir bort et bortemål. Dersom Roma klarer å score på Anfield kan oppgaven på Stadio Olimpico bli tøffere enn Jürgen Klopp og hans menn liker. Roma har tross alt holdt buret rent der både mot Atletico, Chelsea og Barcelona.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]