Statistikk før Roma v LFC:Scoringsorgie med Salah & Co

Behøves det noen tall å styrke seg på før en antatt nervøs semifinale-kveld? Se hvordan Liverpool har statistikken på sin side før møtet med Roma.

2. mai 2018 kl 10.26 Torbjørn Flatin

Dette er en kamp mellom et Roma som ikke har sluppet inn mål i Champions League denne sesongen, mot et Liverpool som har scoret i hver eneste bortekamp i Europa.

Liverpool har tapt bare en av sine siste sju besøk i Italia, men totalt bare to innslupne mål og hvor buret har blitt holdt rent i seks av kampene.

Liverpool har aldri blitt slått ut av en E-Cup etter en ledelse med minst tre mål fra første kamp, noe som har vært tilfellet 21 ganger.

Laget til Jürgen Klopp har scoret 44 ganger i Europa så langt denne sesongen, som er mest i klubbens historie. 11 scoringer hver av Mohamed Salah og Roberto Firmino er foran den tidligere rekorden til Dean Saunders med 9 mål.

De rødes superrekke Firmino, Salah og Sadio Mané har scoret 30 mål til sammen i Champions League 2017/18. Bare en gang tidligere i historien har Liverpool som lag nettet flere ganger, da de scoret 34 ganger i Champions League i 2007-08.

Klopp har bare opplevd to tap med Liverpool i 26 kamper i Europa, noe som er den beste statistikken til noen manager på Anfield over like mange kamper.


Kilde: Ged Rea, www.liverpoolfc.tv

Har du innspill til journalisten?
[email protected]