Sterkeste kamptroppen på ukevis

Den røde skadesituasjonen er oppløftende, mens Real Madrid er fulltallig.

25. mai 2018 kl 21.57 Marius Rabben

Fredag trente både Liverpool og Real Madrid på Olympiastadion i Kiev. For merseysiderne kom spillere som Adam Lallana og Emre Can seg tilsynelatende helskinnet gjennom økta, og begge er finale-tilgjengelige for Jürgen Klopp.

Riktignok returnerte Lallana så sent som i ligaavslutningen etter seks uker på sidelinja, mens Can først nå er klar igjen etter å ha vært ute med ryggplager siden midten av mars. Trolig får duoen en plass på benken lørdag kveld.

Flere alternativer

Nærmere en startplass er ventelig James Milner, som sto over mot Brighton for knappe to uker siden grunnet en mindre muskelskade. Klopp bekreftet under flyreisen til Ukraina at 32-åringen er klar for kamp igjen.

Dermed ser situasjonen raskt lystigere ut enn for bare noen uker siden, i en periode med kun tre tilgjengelige midtbanespillere samt flere småskader – og da i tillegg til Joe Gomez, Joël Matip og langtidsskadde Alex Oxlade-Chamberlain, som alle er ferdige for sesongen.

– Vi kommer til å ha den beste benken vi har hatt på en måned i morgen kveld, sier Klopp til pressen i Kiev.

Ingen skader for Real Madrid

Hos motstanderlaget er situasjonen enda noen hakk bedre: Zinedine Zidane kan velge fra en fulltallig stall.

Lagets store stjerne og toppscorer i Cristiano Ronaldo har vært hundre prosent – og vel så det – siden han ristet av seg ankelskaden han pådro seg mot Barcelona tidligere denne måneden. Zidane uttalte kort tid etter El Clásico at portugiseren «vil være 150 prosent klar for finalen».

– Han ser bra ut i mine øyne. Og dersom han er på 140 prosent, ingen problem, sier Zidane på plass i Kiev.

Klopp forteller at de røde ikke tenker på hvordan lagenes spillere, på banen eller benken, vurderes opp mot hverandre.

– Vi har hatt utrolig kvalitet på benken i mesteparten av sesongen, slik som Real Madrid, men dette handler ikke om å sammenlikne de gode tingene til Real Madrid med våre ting. Vi er fornøyde med det vi har, fortsetter tyskeren.

– Trenger litt flaks for å vinne

– Dette laget var nødt til å spille med 11–12 spillere i de seks eller åtte siste kampene fordi vi ikke hadde noen annen mulighet, og de kom seg gjennom det. Nå er vi så friske vi kan være. Fitness kommer ikke til å være et problem.

– For å vinne en finale har ethvert lag tidligere trengt litt flaks. Det trenger vi i morgen også. Vi må være klare for alle utfordringene som venter i kampen. Men vi kommer aldri til å sammenlikne noe de har med noe vi ikke har. Vi er fornøyde med våre verktøy; vi ønsker å bruke dem.

– Kanskje har noen få klubber bedre ting enn hva vi har. Men de er ikke i finalen! Vi ønsker å gjøre dette på vår måte, så får vi bare se hva det ender med.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]