Måtte tvinge Henderson til å ta ferie

Men med Trent Alexander-Arnold har manageren en spesiell avtale.

19. jul 2018 kl 17.41 Johannes Steen

Etter å ha spilt seg hele veien til bronsefinalen i VM har Jordan Henderson tre uker ferie, noe som betyr at han ikke vil være igang med Liverpool før 5. august. Dermed vil han ikke være med i åpningskampen mot West Ham en uke senere.

Det er tre uker som Henderson har blitt pålagt av Jürgen Klopp selv, etter at midtbanemaskinen spurte om han kunne få komme tilbake på trening tidligere.

– Det var en hard kamp å overbevise ham om at han trengte en ferie. Jeg visste det villle skje. På telefonen sa jeg «du er gal». Jordan trenger en ferie, så det vil si at han er tilbake den 5. august. Dejan (Lovren) spilte en dag senere og hadde en fest i Kroatia, så han vil være tilbake den 6. august. Det vil bety fem dager trening etter tre uker ferie, sier Klopp.

– Jeg håper vi er i en situasjon hvor vi ikke trenger å tenke på å bruke disse to mot West Ham.

– Har spesiell avtale med Alexander-Arnold

Trent Alexander Arnold er en annen som ønsker å komme tilbake tidligere. På grunn av mindre spilletid i Russland og er i en alder som gjør at man er mindre bekymret for slitasje gjennom sesongen, kan unggutten få lov til å komme en uke før.

– Jeg har en spesiell avtale med Trent. Han ville også tilbake tidligere. Han er veldig ung og jeg sa at han kunne ta to uker ferie, så kan vi snakke sammen og se. Om du spurte Trent ville han være klar etter to uker, men jeg er ikke sikker på at jeg vil gjøre det.

– Jeg er desperat etter å ha de, men sesongen er veldig lang. Det vil bli vanskelig å involvere dem mot West Ham, men jeg vil ikke sette opp laget i dag.

Med Fabinho inn og Nathaniel Clyne tilbake fra langtidsskade, kan man se for seg at Henderson og Alexander-Arnold ønsker å komme tidlig fordi de ikke vil miste posisjonene sine. Det avviser Klopp blankt at er tilfelle.

– Det ville bety at de ikke hadde tro på seg selv og det gir ingen mening. Henderson tror 100 prosent på trening. Han føler han trenger trening hver dag, litt som Millie (James Milner). De er gode gamle profesjonelle, noe jeg liker. Noen ganger må bare manangeren si: «Stopp! Ta en pause!».

– De trenger ikke å være bekymret for noe slikt fordi vi trenger dem alle sammen. Trent var i storform. Han kunne sikkert spilt tre år på rad, men det ville ikke gitt mening.

Får noen dager fri på høsten

Jürgen Klopp vil benytte seg av de første ukene av sesongen før kampprogrammet tetner til med europacupspill.

– Jeg tror tre uker ferie er ok. Gjennom sesongen har vi noen dager fri. Jeg vil ikke synge noen trist sang, men for spillerne som spilte for sine land, er tre uker det de får av ferie. Det er ikke alt for mye, men det er ok og de er vant til det. Når vi har muligheten, gir vi dem litt fri. Champions League starter igjen den 18. september, og fram til da har de ikke kamper hver tredje dag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]