Tre kjappe– Dette kjøpet har vært verdt å vente på

Redaksjonen om Naby Keita, Crystal Palace og Roy Hodgson.

18. aug 2018 kl 09.42 Arild Skjæveland

Det er mye å snakke om og glede seg over etter Liverpools strålende ligaåpning hjemme mot West Ham forrige helg. Nå må vi vente helt til mandag for neste kamp, når Crystal Palace er motstander.

Hva tenker du om Naby Keita etter debuten forrige helg?

Torbjørn Flatin:
– Jeg så noen kamper med Keita forrige sesong og hadde/har store forhåpninger foran 2018/19. Forrige sesong var etter min oppfatning Virgil van Dijk og de tre på topp det du kunne kalle «toppspillere» i Liverpool. Nå vil jeg forvente at Alisson og Naby Keita gir oss ytterligere to toppspillere, det er hvor høyt jeg har mine forhåpninger og de har ikke minsket etter pre-season og ligaåpningen. Det som kanskje overrasker meg litt er at Jürgen Klopp virker å ha planer med å bruke ham litt lenger framme, som den mest offensive på midtbanen, enn hva som synes å være hans posisjon i Bundesliga.

DEBUTERTE:
DEBUTERTE:  Naby Keita fikk sin debut for Liverpool mot West Ham.

Tore Hansen:
– «Dette kjøpet har vært verdt å vente på», tenkte jeg på vei ut av Anfield søndag. Jeg synes han leverte sterkt og jeg er sikker på at vi har mye å glede oss til, selv om det nok etterhvert ble en kamputvikling som passet bra. Spesielt det første målet er nettopp det jeg forventer å se mer av. Altså gjennombruddskraft på midten. Han slår ikke bare en hvilken som helst pasning ut på kanten til en Andy Robertson på løp, men en helt perfekt pasning skrått inn i feltet som Andy bare kan servere videre til Mo Salah. Keita har mye fotball i seg, et stort register og kan også score mål selv. Jeg gleder meg til fortsettelsen.

Einar Kvande:
– En strålende debut! Den umiddelbare tanken i etterkant av ligapremieren er at dette blir en uhyre viktig spiller for oss både denne sesongen og på sikt. Det virker ikke som dette er en kar som trenger tilvenning til en ny liga. Han tok nivået tvert. Hva mer kan man forlange?

Det kan være noe annet å møte et Hodgson-lag enn Pellegrini-lag. Ser du for deg Liverpool fortsetter på samme måte som i ligastarten?

Torbjørn Flatin:
– Bortekamper mot en antatt middelhavsfarer som Crystal Palace er den type kamper som Liverpool må vinne en god del av om de skal være en reell tittelutfordrer. Du vil anta at Palace vil være gode på faste situasjoner, og så har de en potensiell matchvinner i Wilfried Zaha. Normalt skal de røde vinne, men det vil kreve effektivitet i begge straffefelt.

Tore Hansen:
– Liverpool blir garantert utfordret mer i luftrommet og på dødballer i London. Palace spiller slik Hodgson vil og dette blir også en test på spillere som kanskje ikke har spilt på en slik intim engelsk bane før, med et veldig engasjert hjemmepublikum mot seg. Palace var muligens litt heldige mot Fulham, men de vant og Hodgson elsker jo store skalper i beltet. Jeg forventer derfor en annen type kamp og kampbilde. Samtidig tenker jeg at Palace frykter oss mer enn vi frykter dem og at Klopp bare må fortsette å spille på det Liverpool er gode på. Utnytte slagkraften vi har på topp, selv om en bortekamp naturligvis krever mer defensiv disiplin. Med flere muligheter og kombinasjoner både i forsvar og på midtbane blir det spennende å se om han gjør endringer på laget.

Einar Kvande:
– Vi får nok mindre rom å boltre oss i på Selhurst Park, og ikke minst mindre bakrom å spille i. Men den angrepsrekka vi har nå er kapable til å låse opp de mest kyniske forsvarsrekker. Jeg håper og tror at Salah, Mane og Firmino fikser biffen også denne gangen, med god hjelp av Keita og Robertson, som begge virket i meget god form.

TRUSSELEN:
TRUSSELEN:  Wilfried Zaha scoret forrige helg, og har denne uken skrevet under på ny kontrakt med Palace.

Hva er dine tanker om Roy Hodgson, nå snart åtte år etter han forlot oss?

Torbjørn Flatin:
– Tankene er ikke særlig høye, for å si det mildt. Han var fullstendig malplassert på Anfield og forstod aldri klubben. Uten tvil den svakeste manageren jeg har opplevd i LFC. Samtidig kommer en ikke utenom at han har en del bra resultater i klubber og på landslag hvor det er tilfredsstillende om det oppnås brukbare resultater uavhengig av hvordan de skaffes.

Tore Hansen:
– Jeg skrev i sesongstartboka vi ga ut i sommer at skytset mot Roy Hodgson kanskje var litt urettferdig fordi han fikk Liverpool-jobben på «feil» tidspunkt? Han ble den siste linken til Tom Hicks og George Gillett, og klubben var helt på felgen den sommeren han ble ansatt i 2010. Samtidig var han heller aldri et riktig valg som Liverpool-manager. Det er helt opplagt for alle. Verken personligheten, ambisjonene eller måten å spille fotball på stemte – uansett omstendigheter. Oppholdet på Anfield ble heldigvis såpass kort at det virker litt fjernt og uvirkelig at han faktisk har vært vår manager. Som sagt burde han aldri blitt ansatt, men det står likevel viss respekt av det han har utrettet i karrieren sin.

Einar Kvande:
– Mine tanker om Hodgson egner seg rett og slett ikke på trykk. Men de er de samme nå som da han ble ansatt i Liverpool. For meg er det fullstendig ufattelig at fyren fortsatt har en managerjobb i Premier League. Ber du meg beskrive ham med ett ord blir det: «Steinaldermanager».

I PALACE:
I PALACE:  Roy Hodgson leder nå Crystal Palace.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]