En tryggere Sadio Mané i høstform

Jürgen Klopp forklarer hvorfor Sadio Mané har vokst som Liverpool-spiller.

24. aug 2018 kl 00.45 Torbjørn Flatin

- Sadio startet rimelig bra i fjor. Han var i strålende fysisk forfatning, så kom kampen mot City og en uheldig situasjon, forklarer Jürgen Klopp om hvorfor Sadio Mané hadde en noe ujevn 2017/18. Situasjonen mot City var da angriperen var en tiendels sekund for sent ute i en duell med keeper og han fikk direkte rødt kort. - Jeg tror også han han hadde en liten skade, fortsetter Klopp til Liverpool Echo.


Toppscorer

Denne sesongen har Mané scoret tre mål på de to første kampene og vært Liverpools beste angriper. Manageren virker ikke overrasket over at spilleren fra Senegal presterer.

- Han er nå mye tryggere på hva som er hans nivå, forklarer Jürgen Klopp. – Spillerne kan noen ganger bli overrasket over seg selv og hvor gode de er. Vi har alle behov for å vise vårt beste og venne oss til det.

- Sadio er en stabil og hardtarbeidende spiller for oss. Hans pre-season var ikke den lengste, med tre ukers ferie og så tre ukers trening. Jeg tror hans første kamp var etter tre eller fire dagers trening mot Manchester City.

- Det hele dreier seg om kvalitet. Vi må vise det hver uke. Hvem som scorer målene er ikke så viktig, men det er veldig viktig for oss og veldig hyggelig for Sadio at han nå viser at han kan gjøre det.


Ny kontrakt

Roberto Firmino og Mo Salah har skrevet under på nye og lange kontrakter, og nå venter en bare på at Sadio Mané skal gjøre det samme.

- Det er ikke slik at hans kontrakt ender i morgen, er svaret til manageren på det, for spilleren hvis avtale løper til 2021. – De er alle i en god alder, noe som er positivt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]