AvisrundenEt klart signal om at Liverpool vil være med

Dette skriver avisene etter Liverpools 2-0 seier i London.

21. aug 2018 kl 11.00 Arild Skjæveland

Fra en tøff bortebane fikk Liverpool med seg tre viktige poeng mandag kveld. Dette skriver avisene etter 2-0 seieren på Selhurst Park.

Jacob Steinberg, The Guardian

Selv så tidlig i sesongen ser det ikke ut som noen andre enn Liverpool kan holde følge med Pep Guardiolas mestere, nå som de har fått inn stål bakover ved siden av sine fantastiske evner fremover.

På sin egen måte var denne harde seieren over Crystal Palace enda mer imponerende enn ydmykelsen av West Ham forrige uke. Liverpool vet at de ikke kan slippe City av syne for et eneste sekund, og var ikke på sitt beste, men måtte være tøffe og stå imot Palace sin fysikk etter James Milner sitt straffespark.

Det føles annerledes med dette laget. Det er mer robust etter flere år der de har vært sårbare. Det føles som at de nå lærer hvordan de skal vinne stygt. De har ikke hatt en leder som Virgil van Dijk i forsvaret på lenge. Det var nederlenderens klarering på overtid som lot Mohamed Salah spille gjennom Sadio Mané for det avgjørende målet, og det var også gledelig for Klopp å se at Alisson Becker viste hvorfor Liverpool var villig til å betale 66,9 millioner pund for en ny keeper.

James Gheerbrant, The Times

Alt momentumet til Liverpool kunne ha stoppet her mot et Crystal Palace som er et av de best forberedte, defensivt sterke og mest kontringsterke lagene uten for topp seks. Dersom du prøver å ta igjen et Manchester City-lag som vant 19 av sine første 20 kamper forrige sesong, er det siste du ønsker å slippe inn tidlig. Dette var en viktig seier og imponerende seier, og kanskje enda mer fordi Liverpool hadde enda et gir å gå på.

«Rytmen og timingen offensivt var ikke bra» sa en kritisk Klopp i pressekonferansen etterpå. «Vi kan spille mye bedre enn det». Og likevel vant Liverpool med to mål, hadde 2,5 «expected goals», og kom seg inn bak et velorganisert forsvar ved minst fire anledninger. Salah, årets spiller, var ikke på sitt beste, men skapte likevel to mål. Når du vinner uten å spille bra er det noe som kjennetegner mestere. Det å skape nok til å vinne komfortabelt når du ikke spiller bra er enda sjeldnere.

Palace viste nok til at de kan ende på øvre halvdel av tabellen denne sesongen. Spesielt i første del av hver omgang, da de stoppet Liverpools angrepsspill og var skumle på kontringer. Den 20 år gamle høyrebacken Aaron Wan-Bissaka imponerte. Han ble utvist på slutten, men er av de største talentene i Premier League.

VIKTIG:
VIKTIG:  Liverpool fikk med seg tre svært viktige poeng fra en vanskelig bane.

Jason Burt, The Telegraph

Til tross for kontroversene, fortjente Liverpool denne seieren, og det er ikke mange lag som vil komme til Selhurst Park og slå Palace. Hadde det ikke vært for den imponerende nye keeperen Alisson Becker som gjorde en rekke trygge redninger hadde kanskje Palace fått et resultat. Og det på samme dag som Liverpool sendte Loris Karius på lån til den tyrkiske klubben Besiktas.

«Du kan se hvor trygg han er og tilstedeværelsen han har» sa Van Dijk om sin keeper. Midtstopperen kunne like gjerne ha snakket om seg selv. Begge signeringene har gjort en stor forskjell, og det samme har midtbanespilleren Naby Keita, som har utrolig løpskapasitet og overblikk. Nå er det mer stål i laget, med enda en nysignering – Fabinho, fortsatt i vente.

To kamper og to seire. Det føles viktig at de også har holdt nullen i to kamper, og er det eneste Premier League-laget som enda ikke har sluppet inn mål. Det var en bekreftelse på at de vil være enda bedre denne sesongen.

James Pearce, Liverpool Echo

Det er tidlig, men jubelscenene foran de tilreisende fra Liverpool sier mye. Dette var en stor og viktig seier for Jürgen Klopps lag. En skummel oppgave ble løst på strålende vis.

Liverpool var langt fra sitt aller beste, men gravde dypt og påførte Crystal Palace deres første tap siden mars – og holder følge med mesterne Manchester City.

Etter den mesterlige oppvisningen offensivt mot West Ham i ligaåpningen fikk Liverpool vist sin andre side i hovedstaden. Dette handlet om guts, lagånd og kjemping defensivt, da de fikk med seg tre viktige poeng. Virgil van Dijk var en gigant da Liverpool sørget for at det ble to av to uten baklengs. Nederlenderen dominerte, mens Joe Gomez igjen vokste ved siden av han. De sto imot trusselen fra Wilfried Zaha og Christian Benteke.

Bak dem håndterte Alisson Becker alt som kom hans vei, i det som var hans første test i engelsk fotball. Du får det du betaler for, og den brasilianske keeperen til 65 millioner pund er klasse. Han oser ro, og gjorde noen store redninger.

Det var ingen tårer på en mandagskveld på Selhurst Park denne gang. Seieren gir et klart signal om hvor dette laget er på vei.

JUBELSCENER:
JUBELSCENER:  James Pearce i Liverpool Echo trekker frem jubelscenene etter kampen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]