– Jeg spiller hver kamp som om det er min siste

Joe Gomez med en klar filosofi på grunn av den harde konkurransen om plassene i Liverpool-troppen.

17. aug 2018 kl 10.56 Einar Kvande

Joe Gomez kom med i Jürgen Klopps startellever i ligaåpningen mot West Ham. Frem til denne sesongen er han blitt benyttet mest som sideback i løpet av de tre årene han har vært i Liverpool, men i 4-0 seieren over The Hammers spilte han midtstopper sammen med Virgil van Dijk.

Med Ragnar Klavan på vei til Serie A og skader på duoen Dejan Lovren og Joël Matip, har Gomez nå muligheten til bli Van Dijks faste makker i midtforsvaret.

– Vi har en stor og sterk tropp, og alle vet at rotasjon kan skje når som helst, sier Gomez til Liverpoolfc.com om saken.

– Du må behandle hver eneste kamp som om det er din siste, for det vil alltid være noen som jobber hardt for å ta plassen fra deg. Det er sunn og god konkurranse. Det er en del av å være i en klubb som denne, konstaterer 21-åringen.

– Konkurransen vil bare gjøre oss sterkere denne sesongen. Det var flere ganger forrige sesong hvor vi slet, og måtte spille ute av posisjon. Vi må alle bare se det på denne måten, inkludert meg selv.

Naturlig posisjonsbytte

Posisjonsbyttet fra sideback til midtstopper kommer naturlig for London-gutten. Han har hatt ambisjoner om å spille midtstopper helt siden han kom til Liverpool i 2015.

– Det er i denne posisjonen jeg ønsker å utvikle meg i tiden fremover. Det er hyggelig når du får positive resultater på veien. Jeg liker det. Jeg vet jeg kan fortsette å lære og utvikle meg, og forhåpentligvis får jeg mer spilletid som midtstopper i tiden som kommer.

– Jeg fikk prøvd meg en del som midtstopper under preseason, så det hjalp meg å venne meg til posisjonen igjen.

– Det å spille sideback gir deg innsikt i hva du ønsker at midtstopperne skal gjøre, når det gjelder posisjonering. Jeg vil ikke si at jeg hadde glemt det helt, men preseason hjalp meg med å bli vant til å spille stopper igjen.

– Noen ganger vet jeg når sidebackene ikke ønsker ballen. Du kan slå en tversoverpasning til dem som ikke er spesielt enkel å håndtere. Slike ting blir du klar over, når du har spilt sideback selv.

– Vi kommuniserer selvsagt godt med hverandre, noe som gjør det enklere. Vi har spilt flere kamper sammen nå. Jeg kjenner Trent godt. Vi kjenner alle hverandre godt, og kjenner styrkene til hverandre. Det kan du bruke til din fordel.

Med Van Dijk som rollemodell

Liverpool har holdt buret rent i de seks siste ligakampene på Anfield. Virgil van Dijk har startet alle disse kampene.

– Han er en veldig sindig fyr. Og selvsikker. Han dominerer i forsvarsrekka, alle kan se det, sier Gomez om makkeren.

– Jeg liker å spille sammen med ham, og vi kommer godt overens. Ute på banen kommuniserer vi bra. Det hjelper. Det er en av nøklene til godt stopperspill.

– Forhåpentligvis kan jeg fortsette å lære, og ha fremgang. Han er en god rollemodell for meg, og jeg forsøker å studere ham og suge til meg alt. Han er en topp, topp spiller.

Rivaler som Chelsea, Manchester City, Manchester United og Tottenham vant også sine kamper i serieåpningen.

– Jeg tror ikke noen legger så stor vekt på dette så tidlig i sesongen. Grunnlaget er der, og mangeren ønsker at vi skal benytte det grunnlaget. Det handler om å få samspillet til å fungere, og finne rytmen igjen. Det er bra at vi klarte det sist søndag, og nå handler det om å fortsette med dette, og forsøke å bygge videre på det, avslutter Gomez.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]