– Jeg tror ikke Gomez gjorde en eneste feil

Jürgen Klopp mener Brighton så seg ut Gomez som det svake punktet i luftduellene.

26. aug 2018 kl 11.31 Arve Vassbotten

Joe Gomez har tatt godt vare på muligheten han har fått i Dejan Lovren og Joël Matips skadefravær på starten av sesongen.

Med 21-åringen ved siden av Virgil van Dijk i Liverpools midtforsvar har laget nå spilt tre strake kamper uten å slippe inn mål.

– Han har vært veldig god, og i dag var det en stor test, sa Jürgen Klopp etter Brighton-kampen.

– Brighton tenkte åpenbart «la oss velge oss Joe Gomez for lange baller i duell med Murray», og Joe gjorde det veldig bra. Jeg tror ikke han gjorde en eneste feil. Han vant kanskje 70-80 prosent av de duellene, og Murray hadde en eller to situasjoner der det ble frispark, og om det hadde blitt en tredje eller en fjerde ville heller ikke vært feil heller, sa manageren.

Brighton tenkte åpenbart «la oss velge oss Joe Gomez for lange baller i duell med Murray», og Joe gjorde det veldig bra.Jürgen Klopp

Selvtilliten hans har økt

Joseph Dave «Joe» Gomez, debuterte for Charlton i Capital One Cup 12. august 2014 bare 17 år gammel. Han debuterte for Liverpool mot Stoke 9. august 2015, da som venstreback, etter overgangen som kostet klubben 3,5 millioner pund, og eventuelle tillegg på 1,5 millioner pund.

Til tross for lange skadeavbrekk virker det som han nå er tilbake i toppslag, og det er også ventet at han blir tatt ut på det engelske landslaget.

– Han er en veldig god fotballspiller. Jeg liker hvordan selvtilliten hans har økt. Farten hans er bra, og han har mange gode egenskaper for oss.

På slutten av kampen gikk Gomez ut som høyreback, da Matip kom inn for Trent Alexander-Arnold.

– Joe kan spille i begge posisjoner, noe som er veldig bra, og han har spilt som en av tre bak med England. Vi fyller CV-en hans steg for steg alle sammen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]