Kan få lettere motstand i Champions League

Liverpool har fått én fot i seedingspott to i europas gjeveste klubbturnering.

1. aug 2018 kl 23.22 Johannes Steen

Onsdag kveld røk sveitsiske Basel ut av tredje kvalifiseringsrunde til Champions Leauge etter å ha tapt 5-1 sammenlagt mot PAOK. Det betyr at Liverpool er ett steg nærmere å ta et byks i seedingen i Champions League-gruppsespillet.

I utgangspunktet ville Liverpool havne i seedingsruppe tre i årets Champions League, med 17 lag foran seg, der Basel var et av disse.

Dersom også Benfica, som vil være seedet som nummer to, skulle ryke ut i kvalifiseringen, vil Liverpool rykke opp til Benficas plass. Det vil føre til at man slipper å havne i gruppe med lag som Borussia Dortmund, Shaktar Donetsk og Porto.

Benfica kommer inn i gruppespillet til neste runde, hvor de vil møte tøff motstand i tyrkiske Fenerbahce. De har også en play-off-runde etter det, og dermed vil det være realistiske håp om å ta steget opp til andre seedingsgruppe.

Tok nest flest ratingpoeng forrige sesong

Ved å gå hele veien til finalen av forrige sesongs Champions League, tok de røde mange europeiske rankingpoeng, og Real Madrid var det eneste laget som tok flere.

I det hele tatt har man styrket sin posisjon i Europa betraktelig siden Jürgen Klopp ankom klubben i 2015, med både forrige sesongs suksess, samt finale i Europa League 2015/16.

Rankingsystemet baserer seg på de fem foregående sesongene, og man vil ventelig bykse ytterligere opp på listen til neste sesong, i og med at 13/14 sesongen uten europacup-spill da vil bli slettet.

Seedingsgruppene

De fire seedingsgruppene til gruppespillet i Champions League 2018/19 pr. i dag og regnet med utgangspunkt i at det høyest seedede laget vinner det som er av kvalifiseringskamper:

Pott 1: Real Madrid, Atletico Madrid, Barcelona, Bayern München, Manchester City, Juventus, Paris Saint-Germain, Lokomotiv Moskva.

Pott 2: Borussia Dortmund, FC Porto, Manchester United, Shaktar Donetsk, Benfica, Napoli, Tottenham, Roma

Pott 3: Liverpool, Dynamo Kiev, Schalke 04, Olympique Lyon, Monaco, Salzburg, CSKA Moskva, PSV

Pott 4: Valencia, Viktoria Plzen, Celtic, Brugge, Galatasaray, Astana, Inter, Hoffenheim

Har du innspill til journalisten?
[email protected]