Nå er vi den største supporterklubben

– Det stikker jo hardt i hjertet å se at Liverpool går forbi oss.

24. aug 2018 kl 19.09 Johannes Steen

Tidligere i august fikk Liverpool FC Supporters Club Norway (LFCSCN) flere medlemmer enn noen sinne etter å ha slått rekorden fra 2014 (41,383). Med det hadde man også flest norske medlemmer av alle supporterklubbene.

På den andre siden flykter for tiden medlemmene fra Manchester Uniteds supporterklubb, og medregnet medlemmene fra Sverige og Danmark, har nå Liverpools norske supporterklubb passert Manchester Uniteds i størrelse.

Per i dag ligger antallet medlemmer i LFCSCN på 42303, og ingen andre supporterklubber i Norge har flere medlemmer!

Takker Jürgen Klopp

Digital redaktør i Liverpool supporterklubb i Norge, Arve Vassbotten, tror at positiviteten manager Jürgen Klopp tilfører klubben har hatt betydning for den store økningen i antall medlemmer.

– Du har Klopp som klemmer spillerene på banen og støtter dem i tykt og tynt. Den kjærligheten kjenner kanskje ikke så mange av United-spillerene eller kanskje United-supporterene fra Mourinho, sa Vassbotten til TV2

Daglig leder for Manchester Uniteds norske supporterklubb, Bernt Hjørnevik, tror også det positive og negative fokuset rundt de to klubbene har mye å si for medlemstallene.

– Det stikker jo hardt i hjertet å se at Liverpool går forbi oss. Nå har de tatt noen kvantesteg. Vi må sette oss ned og se på medlemsmassen og rekruttere nye, sier Hjørnevik til TV2.

Plass til flere røde supportere på laget

Liverpool og Manchester United har de to helt klart største supporterklubbene i Norge, og ifølge TV2 er 1,5 prosent av Norges befolkning med i en av de to supporterklubbene. Det er et tall vi gjerne vil bidra med å øke.

Hvis du fortsatt ikke er medlem eller kjenner noen som ikke er det - bruk denne linkentil å melde deg inn!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]