Salah måtte snakke med politiet

Liverpools stjernespiller ble filmet da han brukte mobiltelefonen mens han var i bil.

14. aug 2018 kl 19.26 Arild Skjæveland

Det ble store oppslag da Merseyside Police i bekreftet at de ville snakke med Mohamed Salah etter at det dukket opp video på sosiale medier av at Salah brukte mobiltelefonen mens han satt i bil.

Spesielt motstanderklubbers supportere var ivrige med å tagge politiet for å gjøre dem oppmerksom på videoen, men det var Liverpool FC selv som sa ifra til politiet, etter samtale med spilleren selv, bekrefter en talsmann for klubben.

Autografjakt

Det som skjedde var at Salah kjørte fra stadion og ned Arkles Lane. Der kom det folk ut i veien for å sikre seg en autograf fra egypteren. Han snurret ikke ned vinduet og ble filmet der han satt med telefonen sin.

Ifølge øyevitnet Chris Dawes så det ut som Salah så på mobilen for å unngå øyekontakt med autografjegeren Rob Wylie, som selger autografer på nettsiden sin Iconic Scribbles.

– Jeg tror mange spillere er klar over hvem han er, og derfor ønsker de ikke å være samarbeidsvillige. Mo Salah tekstet ikke med telefonen sin, men latet som han var på telefonen mens bilen sto i ro, sier øyevitnet Dawes til Liverpool Echo.

– Jeg tror han latet som han var opptatt for å si ifra til Rob Wylie på en høflig måte om at han skulle la ham være i fred.

I en melding på sin Facebook-profil nekter autografjegeren Wylie for at det var slik det skjedde.

Måtte legge ned forbud

Av sikkerhetsgrunner har Liverpool FC gitt spillerne forbud mot å gi autografer og ta selfier utenfor Melwood.

At spillerne stopper med supporterne etter trening var fast i årevis, men fra januar 2017 var det slutt. En av grunnene til det er at det blir for trangt i Deysbook Lane utenfor Melwood, at det kan oppstå farlige situasjoner med trafikken.

Det har ført til at en del supportere og autografjegere har fulgt etter spillere ned på Arkles Lane eller i Priory Road utenfor stadion, med håp om å sikre seg en selfie eller autograf etter hjemmekampene.

Men i motsetning til Melwood er dette en svært trafikkert vei, og ikke et sted det er naturlig å stoppe for fans. Det vil være nærliggende å tro at klubben også har gitt forbud mot å stoppe her, heller enn at det er Salah som ikke ønsker å møte supportere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]