Før kamp i motstanderleiren:– Det er et hardt slag

Southampton har slitt spillemessig de to siste årene, ifølge supporterlederen. Da hjelper det lite at Danny Ings ikke får spille mot Liverpool.

21. sep 2018 kl 19.30 Arve Corneliussen

– Sesongstarten har vært litt middels-minus. Vi er nok mest skuffet fordi vi fortsetter på samme spor som i fjor, sukker Southamptons supporterleder, Endre Kaurin.

Fra å være et lag som begeistret og yppet seg med de store klubbene under Mauricio Pochettino og Ronald Koemans ledelse, har Southampton sakte men sikkert styrt mot nedrykksstriden.

Forrige sesong berget sørkystklubben plassen med nød og neppe under Mark Hughes' ledelse, som førte til at engelskmannen fikk fortsette i lederstolen på St. Mary's.

Litt bedring å spore offensivt, men like svake defensivt, mener Kaurin.

– Spillemessig har vi egentlig slitt helt siden Koeman forlot oss. Jeg tror det må en «lucky punch» til for at vi skal vinne. Vi kommer ikke til å spille ut Liverpool, og trenger en kontring eller en corner, medgir supporterlederen.

Ings sentral

Ings' overgang gjøres først permanent neste sommer, som betyr at han nå er registrert som lånespiller og ikke kan spille mot Liverpool.

Spissen med den krumme nakken er raskt blitt innflytelsesrik på sørkysten. Med tre scoringer fordelt på fire starter og ett innhopp, står han for halvparten av Southamptons ligamål.

Med Manolo Gabbiadini usikker til kamp, skorter det på alternativene.

– Det er jo et hardt slag. Gabbiadini blir kanskje ikke klar, og da er det verre. Ings har vært et friskt pust for oss. Han har kommet inn og gjort det bra, så det er klart det ikke er positivt, sier Kaurin.

SLITER ENORMT:
SLITER ENORMT:  Mark Hughes trives svært dårlig når han møter Jürgen Klopp. Blant de managerne Klopp har møtt mer enn to ganger, har han aller best statistikk mot Hughes om en ser på poengsnitt. Klopp har vunnet fem kamper og spilt én uavgjort mot Hughes, som gir et snitt på 2,67 poeng per kamp. I tillegg har Klopps lag scoret 20 mål i løpet av kampene, ifølge Transfermarkt. PS: I statistikken regner Transfermarkt som om cupkamper hadde gitt poeng.

Dermed blir spørsmålet før lagoppstillingen kommer om Hughes fortsetter med 4-4-2-formasjonen han har kjørt de siste kampene og erstatter Ings direkte med Charlie Austin, eller om han bytter formasjon og spiller med Shane Long alene på topp.

Eller Austin alene på topp.

– Det er ingen blant fansen som skjønner helt hvorfor i all verden Long får så mye spilletid. Men Austin får nok sjansen, og han kan så klart score mål, understreker Kaurin, som spår at Long og Austin starter i tospann.

Frykter defensiv taktikk

Pochettino og Koeman ledet sørkystklubben i totalt åtte kamper mot Liverpool. Bare i én av kampene ble det scoret mindre enn to mål.

Så tok Claude Puel over. Han parkerte bussen, og fikk seg to 0-0-resultater i ligaen og avansement til ligacupfinalen med to 1-0-seire.

Der Southampton scoret ti mål på åtte kamper mot Liverpool under Pochettino og Koeman, har de bare scoret to mål på seks kamper siden. De siste tre har de ikke funnet veien til mål en eneste gang.

– Det er trist at Southampton har vært feige de siste sesongene mot Liverpool. Vi har spilt med elleve mann i forsvar, og det er ikke artig å se på, konstaterer supporterlederen.

STOPPERKJEMPE:
STOPPERKJEMPE:  Den danske nyervervelsen Jannik Vestergaard strekker seg 199 centimeter over bakken og veier 96 kilo. I ham får Virgil van Dijk en fullverdig utfordrer i luftrommet.

Med Ings utilgjengelig frykter han en enda mer defensiv formasjon og tilnærming enn det ville vært i utgangspunktet.

– Jeg er redd vi legger oss lavt. De har nok respekt for det Liverpool driver med for tiden. Jeg er redd det blir som i fjor med elleve i forsvar, og det er ikke fotball. Det er frustrerende for Liverpool, og hvert fall frustrerende for fansen som må se laget ligge i forsvar og ikke gi det et forsøk, sukker han.

– Jeg håper og satser litt på at Liverpool er slitne etter kampen mot PSG på tirsdag. Det var en heftig kamp. Den og kampen vår på mandag mot Brighton var to forskjellige idrettsgrener, følger han opp.

Forsvarstrøbbel

De siste kampene er det den enorme dansken Jannik Vestergaard og den slepne nederlenderen Wesley Hoedt som har dannet Southamptons' stopperpar.

Seks baklengs på fem kamper er ikke noe å slå i bordet med for et lag som også bare har scoret seks mål. Supporterlederen erkjenner at laget sliter bakover.

– Det vi har slitt veldig med er duellstyrke. Det er ikke det Liverpool er mest kjent for på topp, men vi har ikke noe fart bakover heller. Spesielt blant stopperne. Jeg er redd samspillet og trøkket Liverpool har fremover skal gi oss trøbbel, og at det skal gå for fort, varsler han.

– Det går for sakte med oss, og vi har mistet alle spillerne med x-faktor. Forsvaret er vår største svakhet. Det kan bli tøft, avslutter han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]