Medlemskortet som bortebillett

Liverpool og Crystal Palace med pilotprosjekt når det gjelder bortebilletter.

25. okt 2019 kl 16.21 Einar Kvande

Papirbillettene kan snart være en saga blott i Premier League, også i forbindelse med bortekamper.

I forbindelse med Liverpools bortekamp på Selhurst Park lørdag 23. november skal Liverpool og Crystal Palace gjennomføre et pilotprosjekt, der man tester hvordan en klubbs medlemskort og sesongkort også kan fungere som bortebillett.

Av de 2866 Liverpool-supporterne som kjøper billett til Liverpools bortekamp på Selhurst Park vil 200 fans bli trukket ut til å bruke sitt medlemskort eller sesongkort som inngangsbillett.

De supporterne som blir trukket ut vil med andre ord ikke få utstedt noen papirbillett til kampen, men må bruke kortet de pleier å bruke på Liverpools hjemmekamper for å komme inn på kampen i London.

Kampen mot svartebørshaiene

Supporterne vil bli trukket ut etter at billettsalget til kampen er ferdig, og den som står som kjøper av billettene vil få en mail torsdag 7. november dersom man er blitt trukket ut.

Crystal Palace vil også delta i dette prøveprosjektet, og deres supportere skal teste opplegget når de besøker Anfield i mars 2020.

Dette er et tiltak som Liverpool FC setter iverk for å få en mer rettferdig fordeling av billetter, og for å få bukt med svartebørshandel av bortebilletter. Man unngår også at billetter blir borte i posten.

Liverpool FC samarbeider med flere Premier League-klubber om dette prosjektet, og Anfield-klubben håper at opplegget blir gjennomført også i forbindelse med flere bortekamper denne sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]