Robertson hyller Lallana etter opptredenen mot United

Andy Robertson likte veldig godt at Adam Lallana kom inn og sikret ett poeng for Liverpool.

21. okt 2019 kl 11.10 Hans Christian Boge-Fredriksen

Manchester United så lenge ut til å stikke av med alle poengene, men med 20 minutter igjen på klokken ble Adam Lallana byttet inn.

Fem minutter før slutt sendte Robertson et innlegg inn i feltet, og på bakerste stolpe dukket Lallana opp og styrte ballen i nettet – 31-åringens første scoring siden mai 2017.

– Han har vært utrolig

Med mange av de siste årene ødelagt av skade, gledet Robertson seg over at lagkompisene endelig kunne stjele noen overskrifter igjen.

– Fantastisk, siden han har slitt med skader. Han har kommet tilbake og blitt skadet igjen og sånne ting, så han har slitt, sier Robertson til Liverpoolfc.com.

– Adam føler det også, fordi du kan se når han er skadet. Ingen liker det når du er skadet, men han har klart å komme seg opp igjen. Nå er han frisk, og han har vært utrolig på trening denne sesongen. Han har gitt 100 prosent.

Lallana er en av de klart mest rutinerte spillerne i Liverpool-troppen, og Robertson forteller viktigheten han bidrar med i garderoben.

– I garderoben før kampene er han en av de mest høylytte. Han kunne lett vært stille siden han er på benken og ikke spiller. Måten han gjennomfører alt på – i likhet med alle som ikke har spilt så mye som de har ønsket – Adam er ekstremt profesjonell og en strålende fyr.

– Jeg er veldig glad på hans vegne for at han kom på enden av innlegget.

– Da han kom inn synes jeg han var strålende, og han endret kampen. Å få et mål vil gjøre så godt for han og hans selvtillit, og jeg tror vi vil se mye mer fra ham.

– Sesongen er ikke vunnet i oktober

Etter to avgitte poeng på Old Trafford, har Liverpool nå seks poeng ned til Manchester City på andreplass. Med 29 kamper igjen er absolutt ingen ting avgjort.

– Det er fortsatt lenge igjen, og det vil ta mange vendinger, sier Robertson.

– Vi kommer til å – og jeg er sikker på at alle vil – droppe poeng til slutten av sesongen. Det er en så jevnspilt liga at det kommer til å bli vanskelig å unngå.

– Men vi er i midten av oktober og en kvart sesong er spilt. Ville vi tatt en seks poengs ledelse? Selvfølgelig ville vi det, det er det ingen tvil om.

I det siste har Liverpool spilt tøffe ligakamper mot blant annet Chelsea, Leicester og Manchester United, og på to av de tre neste kampene venter Tottenham og Manchester City.

– Vi har hatt tøffe kamper, og vi har flere kommende, så vi må fokusere på det som er foran oss, fordi vi spilte ikke på vårt beste i dag.

– Men vi må prøve å komme tilbake til vårt beste, og få til gode prestasjoner som vinner oss kamper. Sesonger er ikke vunnet i oktober, la oss se hvor vi er i mai, avslutter Robertson.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]