Guardiola har sendt «takkekort» til Premier League

Juleprogrammet er tett, og Manchester City frykter at kamptidspunktene kan gi en fordel til Liverpool i gullkampen.

23. des 2019 kl 12.31 Kenneth Baraas

Liverpools skal gjennom tre kamper i julestria. Leicester venter 2. juledag, Wolverhampton er motstander 29. desember, før Sheffield United tar turen til Anfield 2. nyttårsdag.

Et tett program for ligalederen, men det kunne vert verre. I alle fall om vi skal tro Pep Guardiola, som er oppgitt over hvordan kampene er satt opp for hans mannskap.

– Henderson er undervurdert av mange

Sendte julehilsen

De rødes tittelutfordrer er ikke like heldige med tiden mellom kampene i jula. 27. desember tar de turen til Molineux Stadium for å møte Wolverhampton, Sheffield United venter så på hjemmebane 29. desember, før Carlo Ancelotti og Everton er gjester 1. januar.

– Jeg skrev et brev til Premier for å si takk, og at vi går i fryseren etter Wolves for å bli klare til Sheffield United, sier Guardiola, ifølge The Telegraph.

– Søndag hadde vi fri, vi trener 23. desember og 24. Vi tar fri kvelden den 24. og morgenen den 25. Så er det trening 26., og så spiller vi mot Nunos lag (Wolves) den 27., fortsetter Guardiola.

Frykter fordel for Liverpool

Representanter for Manchester City har tidligere i sesongen tatt kontakt med Premier League for å ha samtaler rundt kampprogrammet, ifølge The Telegraph. Tilbake i oktober skal de ha kommet med klager og sagt at det truer integriteten til ligaen, og at det kunne gi Liverpool en fordel i gullkampen.

De lyseblå er bekymret for flere aspekter ved juleprogrammet. Sheffield United vil bli gitt ekstra tid til å forberede sitt møte med Manchester City, og kamptidspunktene gir også kortere tid for Wolverhampton til å gjøre seg klare til møtet med Liverpool 29. desember.

Liverpools første hinder i romjula er Anfield-klubbens andre tittelutfordrer: Leicester. Til neste kamp, mot nevnte Wolves, vil Jürgen Klopps mannskap få 24 timer ekstra hvile sammenlignet med hva City får mellom sine kamper.

I øyeblikket er Liverpool elleve poeng foran Manchester City på tabellen, med en kamp til gode, og Guardiola frykter at det antallet kan øke etter en hektisk jul.

Men først venter den nærmeste tittelutfordreren og Boxing Day-fotball mot tidligere Liverpool-manager Brendan Rodgers og hans rever.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]