Se pressekonferansen med Klopp og Henderson– Alle vet at dette er en finale, og vi er forberedt

Siste nytt før skjebnekampen mot RB Salzburg.

9. des 2019 kl 19.06 Arild Skjæveland

Kl. 19.30 skal Jürgen Klopp og Jordan Henderson møte pressen i Salzburg før tirsdagens kamp mot RB Salzburg.

Vi kommer til å oppdatere denne artikkelen med det manageren og kapteinen sier. Du kan selv se pressekonferansen i videovinduet over.

RB Salzburg - Liverpool spilles tirsdag kl. 18.55 og sendes på TV 2 Sport 1, TV 2 Sumo og Viaplay.

Jordan Henderson er førstemann ut

Første spørsmål er om rasismeproblemet i fotballen.

– Rasisme er et tema vi snakker for mye om. Det er noe vi må stå sammen om som spillere, klubber og støtteapparat. Strengere straffer, mer utdanning. Vi kan ikke late som at det ikke skjer i England. Vi må bekjempe det så godt vi kan.

Vil ikke snakke om Leicester

– Jeg vil bare se mot neste kamp. En er sikkert lei av å høre meg si det. Det er den største kampen for sesongen i morgen. Alt fokus er på det. Vi må gi alt for å komme videre til neste runde.

– Vi må prestere og få et resultat for å komme videre til neste runde. Det blir ikke lett. Presset er det samme som alltid. Vi har vist tidligere at vi kan gjøre det. Vi kan lære av tidligere erfaring. Vi vi vet at det blir tøft, men vi har selvtillit. Dersom vi presterer kan vi få et resultat.

Farlig på kontringer

– De er en veldig skummel motstander. De kan straffe deg på kontringer og er gode på dødballer. Vi har sett tilbake på kampen på Anfield, og så på tingene vi må forbedre oss på. Forhåpentligvis kan vi gjøre det i morgen kveld.

– Vi må forsvare oss bra.

Rotasjon de siste kampene

– Vi har mye bredde i troppen. Manageren har gjort forandringer, og det har ikke gått utover prestasjonene. Vi fortsetter å gi alt for laget.

– Vi ønsker å vise hvor bra vi kan spille og forbedre oss. Vi ønsker å fortsette å forbedre oss. Slik er det alltid, i hver eneste kamp. I morgen er en stor utfordring. Vi ønsker å vise hva vi kan få til.

Beskriver Sadio Mané

– Utrolig. Han har vært utrolig lenge nå. Han må bare fortsette i den formen. Han er en fantastisk person utenfor banen også, og har dedikert livet sitt til fotballen.

Jürgen Klopp tar over.

Kunne kjøpt Mané i Dortmund

– Det var bare feil av meg. Jeg tenkte den gang at det var mye press på Dortmund, og en overgang måtte være 100 prosent riktig. Det var en feilvurdering.

Godt forberedt

– Det er ikke at jeg forventer at vi gå gjennom. Jeg forventer at vi skal spille så bra som vi kan.

– Vi er ikke en typisk regjerende Champions League-mester fra i fjor eller finalist fra året før. Vi er fortsatt veldig ambisiøse, og vil løpe for livet og gi 100 prosent i alle dueller.

– Alle vet at det er en finale. Vi er forberedt på det. Salzburg må vinne mot oss. Slik er det.

Nekter å tenke på ligaen

– Vi fokuserer på neste kamp, og ingenting annet. Det er tøft nok når vi spiller hver tredje dag. I morgen kveld er den viktigste kampen i våre liv, fordi det er den eneste. Det har ingenting å gjøre med situasjonen i Premier League.

Holdt nullen mot Bournemouth

– Det er ikke viktig for kampen i morgen, men det var viktig for oss. Slippe inn mål - det skjer. Vi forsvarer oss bra, men gjorde det ikke mot Salzburg i den første kampen. Salzburg scorer mange mål, og mye på kontringer.

Møte med Braut Haaland

– Han er 19 år gammel og er en veldig god spiss, så hvordan forsvarer du deg mot ham? Vi må prøve å unngå at han får så mange baller. Han er et stort, stort talent. Som med de beste spissene, så må du hindre at de får ballen - men han er ikke den eneste gode spilleren de har.

Om han er nervøs før møtet med Salzburg

– Jeg er ikke nervøs, men jeg er spent. Dette er viktig for oss, og når noe er viktig kjenner du på det stresset.

– Jeg har spilt mange viktige kamper, og tapt mange, men i de siste årene har det gått bedre.

– Vi vet at det ikke er en treningskamp. Vi spiller mot et veldig godt lag, og er veldig motiverte.

Forventer ikke formsvikt

– Vi har ingen unnskyldninger. Vi forventer ikke formsvikt - vi aksepterer ikke sånt. Ikke bare meg, men også guttene. Vi er inne i den mest intense perioden av våre liv, og det må vi forsøke å bruke og nyte det. Det er vanskelig, det er det ikke tvil om, men vi skal ikke stoppe.

RB Salzburg - Liverpool spilles tirsdag kl. 18.55, og sendes på TV 2 Sport 1, TV 2 Sumo og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]