Kun Agüero har flere mål fra åpent spill

Sadio Mané har satt ny personlig scoringsrekord i Premier League, og har meldt seg på i kampen om toppscorertittelen

28. feb 2019 kl 09.37 Arild Skjæveland

Mot Watford scoret Sadio Mané sitt 13. og 14. ligamål for sesongen. Med det har han allerede sin beste sesong i karrieren når det kommer til scoringer i Premier League - og det gjenstår 10 kamper.

I 2016/17-sesongen scoret han 13. Før det hadde han scoret 11, 10 og 10 for Liverpool og Southampton.

Mot Watford spilte han i en ny rolle, og var høyere i banen enn han har vært tidligere. Jürgen Klopp overrasket de fleste, brukte senegaleseren som spilte spiss, med Divock Origi på venstrekanten og Mohamed Salah på høyrekanten.

– Det var første gang siden jeg kom til Liverpool at jeg spilte mer sentralt. Jeg har alltid sagt at jeg er her for laget, så jeg vil spille i alle posisjoner manageren ber meg om for laget, sier 26-åringen til Liverpoolfc.com.

Han har nå scoret i fem ligakamper på rad foran egne supportere på Anfield. Mot Arsenal, Crystal Palace, Leicester, Bournemouth og Watford.

Meldte seg på i kampen om toppscorertittelen

Også før den 28. serierunden var Mané nummer fem på toppscorerlisten- men med to scoringer tettet han luken. Nå er han ett bak Harry Kane, to bak Pierre-Emerick Aubameyang, og tre bak Mohamed Salah sine 17. Sergio Agüero er ligaens toppscorer med 18 mål, og fire foran.

Felles for alle foran Mané på listen er at de tar straffespark for klubbene sine. Kane og Salah har tre fra straffemerket. Aubameyang og Agüero har begge to straffemål, inkludert Agüeros på straffespark i går.

Nå teller selvsagt straffespark, men Mané har bare Agüero foran seg på scoringslisten i Premier League dersom vi ser på mål fra åpent spill. Han har 16 mål fra åpent spill.

– Laget var fantastisk

Mané trekker frem medspillerne når han snakker om sine to scoringer mot Watford.

– Trent slo et veldig bra innlegg, og jeg var i boksen. Jeg var heldig, og scoret. Det er et av de beste målene jeg har scoret, ja.

SPEKTAKULÆRT:
SPEKTAKULÆRT:  Sadio Mané satte inn 2-0 med et hælspark.

– Vi startet kampen bra, bevegde oss hurtig både med og uten ball, og skapte mange sjanser. Vi scoret fem mål og fortjente seieren. Laget var fantastisk, og alle spilte bra. Det er nøkkelen, sier han.

Nå ser Sadio frem mot søndagens kamp mot Everton. Goodison Park er en stadion han har gode minner fra, etter å ha blitt matchvinner der i desember 2016.

– Denne seieren gir oss mer selvtillit. Vi vet at det aldri er lett å spille mot Everton, men vi er et godt lag og er vant med å spille slike kamper. Vi drar dit og vil gjøre alt vi kan for å vinne, sier angriperen.

Everton - Liverpool spilles søndag kl. 17.15, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]