Bruker Fabinhos fremgang som inspirasjonskilde

Naby Keita håper å bli like viktig for Liverpool som lagkamerat Fabinho er blitt.

26. feb 2019 kl 21.57 Einar Kvande

Fabinho er blitt fast inventar i Jürgen Klopps startoppstilling, etter en litt treg start på Liverpool-karrieren. Brasilianeren har figurert i alle Liverpools siste 15 kamper. Naby Keita håper at han snart skal få en tilsvarende sentral rolle på laget.

– Jeg er glad for at Fabinho gjør det så bra. Til å begynne med fikk han ikke spille særlig mye, men han jobbet hardt og ga aldri opp. Han var hele tiden der for laget. I forrige kamp leverte han en meget god prestasjon, sier Keita om Fabinhos innsats i det målløse oppgjøret mot Manchester United på Old Trafford.

– Det er det vi er her for. Vi skal jobbe hardt, og forsøke å gjøre oss fortjent til en plass på laget. Midtbanen er en lagdel der vi har mange valgmuligheter, så det betyr at ingen ønsker å bli skadet, og ingen ønsker å gi fra seg plassen sin på laget. Det er viktig for laget. Når du er inne på laget vet du hvor sterk benken er, så du må gi absolutt alt i kampen, slår Keita fast til Liverpoolfc.com.

– Jeg ble ikke overrasket over Fabinhos prestasjon. Manageren stiller opp for alle på trening, og treningene er gode hele tiden. Det er opp til oss spillerne å være fokuserte, og spille bra i hver kamp, fortsetter afrikaneren.

25 kamper

Akkurat som Fabinho, kom også Keita til Liverpool i sommer. Så langt har han spilt 25 kamper for de helrøde. Liverpools nummer 8 synes han har fått god støtte fra lagkameratene i sin nye klubb.

– Alle lagkameratene mine har vært der for meg. Jeg står selvsagt Sadio nær. Han har hjulpet meg veldig mye. Han har snakket mye med meg, og gitt meg masse råd, for han har mer erfaring enn meg, sier Keita.

Jeg er en person som liker utfordringer.Naby Keita

– Jeg er en person som liker utfordringer. Jeg gir aldri opp og stopper aldri å prøve, selv om ting var litt vanskelig for meg til å begynne med. Jeg var inn og ut av laget, men jeg var hele tiden sammen med laget, for dersom laget vinner, vinner vi alle sammen, selv om jeg ikke spilte. Jeg støtter kollektivet.

– Sadio kjenner meg litt. Vi var i Salzburg sammen, og nå har vi tatt steget opp på et annet nivå. Da han dro for å spille i England, sa jeg til meg selv at jeg skulle spille der sammen med ham en dag. Det har jeg klart takket være hardt arbeid og vilje. Nå er jeg her, og jeg kommer aldri til å gi opp. Jeg vil forsøke å gjøre det meste ut av den gaven Gud har gitt meg.

– Det går fortere

Keita hadde to gode sesonger i Bundesliga med Leipzig før han kom til Liverpool. Men han innrømmer at Premier League er helt annerledes.

– Det går mye fortere her. Spillestilen er mye mer aggressiv, og intensiteten i spillet er veldig høy sammenlignet med i Tyskland. Det er greit. Nå er jeg en del av dette. Det er denne ligaen jeg spiller i. Jeg må bare jobbe hardt.

– Den tyske ligaen er også god. En av de beste. Ingenting er enkelt i fotball. Det gjelder å jobbe hardt. Du forsøker å gjøre ditt beste i alle kamper du spiller.

– Det stemmer at jeg spilte bra da jeg var i Tyskland, og jeg fikk spille mye der. Men nå er jeg kommet til en storklubb, hvor alle er kapable til å gjøre store ting. Nå er det opp til meg å jobbe slik at jeg kan prestere enda bedre i denne ligaen.

Har vært syk

Keita har fått mye skryt for spillet sitt for Liverpool de siste ukene, men har slitt med sykdom foran kampen mot Watford denne uken.

– Jeg spiller bare. Jeg studerer ikke mine egne prestasjoner! Det er hyggelig at fansen mener jeg gjør det bra, men jeg ønsker bare å oppnå mer og gjøre mer. Jeg ønsker ikke å skuffe noen.

– Jeg er her for å tilføre laget så mye som mulig, og jeg ønsker å jobbe enda hardere, slik at jeg kan gjøre det enda bedre enn folk syntes jeg gjorde det mot Bournemouth. Jeg skal forsøke å spille bedre og bedre i de kampene som gjenstår, slik at jeg kan avslutte sesongen så bra som mulig sammen med resten av laget, avslutter Keita.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]