– Det vil ikke være mange ganger jeg kan si at jeg gjorde tre målgivende pasninger i en og samme kamp

Trent Alexander-Arnold satte Premier League-rekord mot Watford.

28. feb 2019 kl 18.53 Einar Kvande

Trent Alexander-Arnold ble i går den yngste spilleren noensinne til å slå tre målgivende pasninger i en og samme Premier League kamp, i en alder av 20 år og 143 dager.

Prestasjonen gjorde at Liverpool.no kåret scouseren til banens beste spiller i 5-0 seieren over Watford.

20-åringen var nest sist på ballen ved Sadio Manés to scoringer i første omgang, og han la også et flott frispark på pannebrasken til Virgil van Dijk, som nederlenderen headet kontant i mål i sluttminuttene.

– Det er selvsagt en sidebacks drøm å bidra med målgivende pasninger, og å få tre i en og samme kamp er trolig noe jeg ikke vil kunne si spesielt ofte, sier Alexander-Arnold til Liverpoolfc.com.

– Jeg er glad for at jeg kan hjelpe laget med å skape sjanser til å score mål, og guttene skal ha honnør for at de tok vare på sjansene. Spesielt viste Virgil med sine to mål at han er en trussel i lufta.

– Dette var en kamp hvor Watfords vinger ikke var spesielt ivrige etter å følge oss sidebackene, og dersom ballen ble spilt ut til meg og Robbo på motsatt flanke, kunne vi slå innlegg, og det fungerte bra. Spesielt i første omgang fikk vi mye rom på flankene, og vi prøvde å slå så mange innlegg som mulig inn i feltet.

– Vi hadde gode hodespillere der, da Sadio også er god i lufta, og Divock kom inn på laget, og han er en svær kar, så det var viktig for oss å servere dem, og det gjorde vi.

En solid prestasjon

Etter målløse kamper mot Bayern München og Manchester United var Alexander-Arnold glad for at det virkelig løsnet for laget offensivt.

– Alle så at vi ikke spilte opp mot vårt beste mot Manchester United, og vi var nok skuffet over prestasjonen vår og resultatet vi fikk der, så det var viktig å vise fansen at vi akter å henge med i teten.

– Vi ønsker å vise oss fra vår beste side i de kampene som gjenstår denne sesongen. Vi håper å få en god innspurt, slik at vi gir oss selv en god mulighet til å bringe sølvtøy hjem til Anfield. Vi nøt virkelig denne kampen. Vi spilte god fotball, hadde det artig, og det var det viktigste.

– Det var viktig for oss at vi klarte å legge resultatene fra de siste ukene bak oss, og levere en solid prestasjon. Det klarte vi.

Viktig å nyte innspurten

Med ti Premier League-kamper igjen å spille ligger Liverpool ett poeng foran Manchester City i toppen av tabellen.

– Det viktigste var at vi nøt å spille denne kampen. Det er ikke ofte at spillere befinner seg i den posisjonen som vi gjør, hvor vi kjemper om ligatittelen. For mange av oss er det første gang vi opplever dette, og da er det viktig å nyte det.

– Vi ønsker å leve oss inn i dette, ta det som det kommer, og forhåpentligvis får vi de resultatene vi trenger. Det var det vi gjorde mot Watford. Vi nøt begivenheten, og gikk ut og spilte god fotball. Det var det viktigste for oss, at vi fant tilbake til rytmen, og det gjorde vi. Vi så virkelig gode ut, og jeg følte meg i veldig bra form der ute.

– Vi vet vi må ta en kamp om gangen, men akkurat nå topper vi tabellen. Det er noe å være stolt av. Ikke mange spillere kan si at de gjør det på dette stadiet av sesongen.

– Det gjenstår 10 kamper nå, så jeg tror fansen vet at vi trenger all den støtten vi kan få. Forhåpentligvis kan vi prestere på dette nivået fremover, og gi noe tilbake til dem ved å levere gode resulater og prestasjoner som dette.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]